將軍澳討論區(16)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
唔該Ching! 咁有冇用家可以分享下君傲同將中個黑廁抽氣算唔算好?自帶浴室寶定要自己裝?
三房則黎講 將廣將中都好好 打個和。
睇你中意廚房大d定細d 但將中明顯高檔d 價錢都反映咗 如果比得起錢就買將中 投資自住都冇得輸 將廣你去下就感覺到居屋feel
但個人覺得將廣會所靚啲
區外人前排睇左天晉系列

最鐘意海天晉

但想問返工時間(10點零去中環)難唔難截的士 會唔會成日塞車

同望海傍果排 其實夜晚嘈唔嘈 失眠問題 我好需要完全無聲先易訓倒
需要靜就咪搞將南 太多可變因素
除左條中央大道 海旁邊仲有咩變緊
樓下出現班mk單車音響停低吹水
其實好睇你自己對露台點睇。4-5個露台22+16合體有今生無來世。同埋有露台先有全落地玻璃,屋企透光度差好遠,特別係3房長廳。

你講果6個,我1-5都睇過,2-3就格調麻麻,將廣管理差到爆,但自住既人多,將中就主力出租,樓底太矮,3房個廳顯得特別有壓迫感,向南海都還好

當年未有將南時,將軍澳3大樓皇係天晉,維景同蔚藍,所以尺價反映晒。你果6個choices都係反映左你budget買到咩。如果睇中蔚藍果個單位望到海還好,如果唔係我情願買返向西南既大3房。維景山海景都唔錯,係樓下商場太廢

同埋你買得3房都好少會再換,真係諗清楚自己想要咩
將中 向南望海高層b單位係心水 係黑廁卻步 家母又中意曬衫 將廣係個有工人房當做彌補露台
如果Ching鍾意海天晉係因為low rise, 可以睇埋Capri果邊,應該會再靜啲。海天晉近大道果邊一定會嘈少少,多車啲之餘對面又多酒吧。不過Capri對面遲啲起入境大樓好多Ching話會變得好雜多難民。
Ps 最靜一定係清水灣半島
capri遲d係將南隧道出入口

講嘈音嗰種靜
天晉系列最靜可能係天1高層
起碼夜晚無乜路人

維景向西夜晚都應該好靜
搭開的士又可以call的士行私家路唔洗塞隧道
講真將南啲樓矮
夜晚有Mk大叫或者有響喉撚真係成個將南都好應聲
起好橋之後有埋飛車撚
可能我見識少,黑廁無抽氣扇架咩
望海個排夜晚狗吠聲好勁同埋成日有人係海邊鳩叫
要靜就3B, 帝景, alto, capri
Capri 對面唔係wor入境Ching

怕將來有機會變雜就唔好考慮3a, 3b, 帝景, alto, capri

冇窗俾你
抽氣扇係必需,起樓圖側無既話,屋宇處係唔會批
點變
咩啊我唔知啲舊樓啦
呢頭啲黑廁全部都有抽氣扇架啦
你講嗰啲抽氣扇係浴室寶嗰啲定係扇葉嗰啲
你啱嚴格黎講窗口有個扇葉先叫抽氣扇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞