將軍澳討論區(16)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
3A一房個價, 買到同區三房了, 個人覺得性價比真係好低
唔係750左右咩?
係7.5M呀,可以買到慧安三房了
離題少少,點解有窗台係缺點?影響到你d咩?
疊翠都可以睇吓
去地鐵站可以駁天橋入新都唔洗露天
鑽石廳好難搞
怡心同慧安唔係都係房協起咩
安寧個呂字廳採光好差
成個廳得一面有隻細窗
慧安發展商係南豐,關房協咩事
安寧個款呂字廳既話
諗住爆左一間房去
個飯廳大d
印像中海天晉有一款一房係望內園,再有一款係望播道。其餘嗰啲都係對正嘉悅
求意見
暫時諗緊將中將廣 上網搵到400幾尺 8M樓下
如果做8成按
首期+雜費都要2M
壓力測試入息計到要60K

我依家月入58K唔計bonus
cash就有2.9M
想問下aim 將中將廣係咪合理
將軍澳大型屋苑個別優質單位放盤一周即沽出,世紀21物業(將軍澳)分行經理魏仕良表示,新近錄得新都城一期成交,單位為6座極高層F室,實用面積364平方呎,2房1廳間隔,俗稱「眼鏡房」間隔,座向東南,望寶康公園及泳池開揚山景。單位原開價698萬元,放盤一周即獲買家洽購,經議價後「一口價」減8萬元,以690萬元成交,實用面積呎價18,956元。

據了解,原業主於2008年5月以218萬元購入上址自住至今,持貨13年至今易手,賬面獲利472萬元,單位升值近2.2倍。

https://www.cnp.hk/tranp_detail.php?pid=308353

細兩房都賣到690,呢個單位係咪連天台?
你啱
其實我主要想講係覺得天一個主人房無天二三咁四正
我毒撚一個無女
諗住自己一個上車
你人工夠高首期又夠,唔考慮下維景?

我調返轉,人工同你差唔多,有老婆不過首期唔夠
極高層掛, 起碼都40樓以上
新盤接連起動,長實發展的將軍澳日出康城SEA TO SKY,於周六推售159伙,市場消息指,已錄近1000票,超購逾5倍。

又大抽獎一Q 清班契弟肯移民未
得兩房會清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞