將軍澳討論區(16)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
個分別其實好大
海編果度係油煙直吹上去 Monteray至唔係呀
之前見果度間印度餐廳啲酒煙真係勁到嚇死人
三房個跌幅先大,成個坑口三房都係咁

交通方便,積都ok。不過大部分單位景觀望樓(可以話係坑口全部私樓嘅中心點
新寶/ 南豐3 房而家有d 叫緊800 頭
Sea rock? 第一間俾人收皮
果個位係chill
不過以後俾只能夠做朝早生意既麵包店 咖啡店先岩
始終太擾民
將軍澳站上蓋居民意見 上
有500萬左右父幹,加自己儲落100萬現金,自己月入30k,無女,可以買到將軍澳區三房嗎?
冇女要三房做咩
諗住有大買大,以後換樓好麻煩
我中層 個景好靚wo
你依種情況應該買到新都城三房
可能同daddy住呢
反正有父幹,實買得起,d印花稅雜費裝修錢搵daddy找數咪得
新都城細3房 應該8m左右 52x呎
但一期7xx實呎果隻3房真係正到hihi
鑽石廳嗰隻?
區外人睇到好頭痕 (3房1套 梗廚)想知大家會點揀 綜合樓質素 樓齡 則 明/黑廁 露台
1 .維景 2 /3期 望山海景 明 63x~64x尺
2.將中 高層望海b單位 黑 68x尺
3.將廣 6/8座b單位 明&工人 73x尺
4.君傲灣3座b 單位 黑&露 66x 尺 (冇人放)
5.蔚藍 高層望海 2/5座 654尺 d/h單位 明&露
6.南豐 望球場 8xx尺 明&露&工人

心水5>3>1=6>4>2
天晉6百尺冇梗廚&都會駅 誠哥唔揀 南豐係夠大先入選
1-4
5-6 不考慮
個人會係1同2兩個揀
有無揸車? 有就會揀1
條橋都就通啦 條私家路唔再有影響力
冇車 但住過有露台 可以晾衫 返唔到轉頭 將中冇露台加黑廁所以擺左係最後 維景本身係一開始睇中一二座 全海 要14m真係搞唔掂 維景座向同期數有冇話咩個單位係比較好
但發現都蔚藍極高層望到海 觀景冇俾樓圍 但點解唔會選擇 原因係shk +私家車路/mtr唔洗轉線?
唔好揀坑口交通好曳
個人鐘意君傲
可以睇埋天晉3A有隻700呎3房則,梗廚明廁有露台大概12M倒
首先將軍澳有最好生活配套
多野食同商鋪幾個私樓商場互相cover

亦都公屋私樓隔開左 唔似調景嶺咁

市中心 交通最方便 有埋尚德巴士cover
遲下揸車將軍澳直上橋

所以只考慮2-4 三寶 大家去地鐵站嘅距離都差唔多 之後就
將廣:民生野多 則好用 明廁 會所大 管理費平
將中:商場靚 SHK 樓 管理費平 黑廁
君 :露台

我就一定大屋苑 易買賣 多照應
所以2/3 自己揀
調景嶺個商場真係得淡食 感覺勁多廢老白卡四圍行
將軍澳五個站最頹係佢連上蓋黨鐵商場都係得一層,根本唔係for行街
呢個都係當初諗完維景再想轉其他嘅原因 公私樓唔分明 多廢佬 or 要過tko 食飯/買餸 再返屋企又麻煩
依家都係諗將廣 73x尺單位工人房彌補鐘意露台嘅缺陷 同蔚藍高層
我就會要蔚藍高層 個景一流加上第時唔受南亞行街紙問題影響
同埋間屋有露台正好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞