尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅 (6)

1001 回覆
131 Like 6 Dislike
佢個樣幾撚enjoy
佢應該覺得自己無做錯
佢成個場都係淘寶假貨
仲夠膽收人$1888本身已經呃人呃到飛起
話比人放飛機根本就係完全鳩吹
人地pr專家 digital marketing權威黎
做野唔洗你地教
推夠100個POST
fb有條撚屌話香港人個朵喺日本臭哂
但我身邊啲日本人一致認為香港人好撚可憐
比人呃錢 食屎都食得咁滿足

壽司啲飯散哂都食得咁撚開心
真係唔知邊個唔識野
呢間野真係要推到執笠
香港人已經俾支那武肺搞到成年無得去日本
諗住係香港俾多d錢食日本野懷念下
點知係支那狗師傅+垃圾食材+淘寶裝修碗碟當人水魚咁呃

然後難得香港人係抗爭connect返,個冚家產pr出打稻草人post, 間接分化返香港人
OpenRice
你睇林作條片 佢識橫放筷子架
隻荷蛋碟係其他圖都有出現過
睇黎二見師傅係個對藝術好有要求既人
d碟3蚊隻,但d畫同裝飾就成1-200蚊
咁又未必 但都唔係全部淘寶囉
有d所謂香港人自己踩番香港人地圖炮屌香港人
咩香港人不值得擁有(其實都岩, 邊有香港人咁ON9千幾蚊去食屎杯
但係唔會諗查證
連一個支那人去扮日本人都唔識分, 分唔撚出到有問題
唔好話口音, 睇MENU都知柒到要搵LONE捐
學咩撚人做pr打手做食家
真係on撚99仲要脅迫情緒勒索香港人去食劣食
嬲到就黎出煙個頭頂可以煲水呀屌
咪撚話自己係香港人TIM呀
去黑門掃下貨 識講ありがとうございます就叫日本人的話 我諗有香港有一半都係日本人

國安法唔好拉我呀
講真 好似條片嗰2個咁大聲講野先係失禮囉
d遊客成日黎到日本餐廳都好撚大聲
日本人成日同我講以為佢地鬧交
たべてみるわかるさあ
我自己都試過睇完介紹之後中伏個種心情 (唔係二見師傅)
我仲要係係大阪睇杜如風有介紹間食蟹 咁咪去試 一入門口就有中伏feel 無人serve 出餸慢到你唔催佢係唔會比你 坐足2粒鐘都仲可以未食完 d野食係無味同一食就知普通貨色 未試過係日本有咁差既服務

有d離題 但真係好難會唔記得 所以見到呢個post好難唔push
我諗日本人聽到都心諗做乜9之後一笑置之

BTW唔知有冇日本人比香港人FD 水撚左上去食屎杯
然後NATIVE 日文咁同二見CFU交流
係就應該好撚好笑

可能有人可以問下日本人商會
呢件二見CFU係唔係日本人開架? 心存疑慮唔想中伏
https://www.hkjcci-new.com/summary
條友1999
如果每台客比佢呃1~2千
由2018年到而家個條數應該點計?
推到佢仆街
拍片條友直頭支那 香港暴發戶 STYLE
有錢高消費但冇注意人地日本文化
識2句おいしい響度鳩叫想比全場人知佢識一句日文
成日叫隔黎位幫手翻譯想同CFU交流笑死
GetFresh 不嬲都柒開
所以今次衝出黎柒都不意外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞