尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅 (6)

1001 回覆
131 Like 6 Dislike
人形豬個樣真係好撚柒
Btw,二見師傅返日本未
Get fresh 腦細嬲豬了
話唔俾唔係幫襯開既客/花生友睇直播
出到6! 留名
留名
有冇圖?
專程去幫手洗白
二見さん都要整屎杯佢地食
食完一啖咩理由都作出黎要拒食
無,但西瓜掉到成個海都係
呢間咁嘅嘢竟然俾佢愈開愈多舖

個老闆次次直播講嘢都1999 但個group 好多師奶追住買
學緊50音
有冇人講下裝修有咩地方出問題?
雖然係日式,但望落去好似示範單位 / 臨時展覽場,唔識點講
應該都係省錢揾淘寶/自己“設計
之前直播講日文條友叫 樹
依家教日文

https://fb.watch/38TFIvuTmN/

我聽佢教一分鐘日文
介紹隻士多啤梨
好地地廣東話話來自岡山
日文就咁講來自縣內

無端端講水産 すいさん suisan
講講吓顏色 形狀 甜味
突然講卡路里 カロリー karorii
之後用廣東話又唔提卡路里 轉口話香味 (日文係かおり kaori)

日文奇奇怪怪 好似對稿讀 又好似唔係

一search就搵到

跟稿之餘又唔識讀
唔係飛咗唔讀 就老作個音

阿樹
你唔好老點你老闆話你聽到二見師傅鄉下喺北海道先得㗎
fuckbook page唔計真係日文教學個堆,教人講日文我只會信HongkongWalker個兩個女仔
其他一律當鳩噏

呢條友如果連評價一件物件都唔得即係N3程度都無,憑咩教人日文
仲要已經唔係叫佢即時諗出黎,有埋時間比佢寫稿/標埋讀音
公平地講
阿樹一開始問左句〇〇〇〇よろしいですか
我諗識得用よろしいですか,以為佢日文都應該唔錯,至少食(所謂)高級料理時會講嘢得體d,其次讀得最似日本人果句係いただきます

但整體黎講都係…
不過咁先呃到d 師奶
人地個page/group 係賣生果
Target audience 就當然係無腦師奶
佢D裝修感覺好似香港土炮壽司鋪都不如
似大陸人開檔(鮨那STYLE
講真一條友食千幾2千
我覺得門面唔會咁衰
人地日本人所有野都做到好精緻, 呢D先係日本人水準
收得千幾2千起碼咁樣啦刁

次一級都起碼咁

留意番人地筷子擺法
同埋我唔相信個CFU要迫人一定要用手食
唔係話手食唔正宗
但始終手就算有暖毛巾抹過都唔一定乾淨
同埋有人係中意用筷子夾野食先係優雅
你估食高級壽司係食PIZZA咩
我本身都以為佢應該ok
不過依家見佢勇到教日文
我估佢都係背咗啲對白先去食
師傅好好人架 塊布好黃
偉大嘅marketing策略
おまかせ其實不嬲你想點食就點食 唔係一定用手食先正宗先岩 只係客人問點食最好 佢先推介用手食
所以食おまかせ其實可以唔洗再問呢d on9問題
想睇下師父底褲係咪都黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞