屌那星曼城第一球咁都唔係越位?

352 回覆
21 Like 57 Dislike
你理解可能有錯 引用翻何wayne做title個句 可能係指反映球例同越位概念相違背
上連登爆粗有乜問題
個TOPIC都爆粗架啦屌
ON撚9

就算爆粗都明顯同你理性解釋緊
呢球跟本100%越位
如果係所謂既灰色地帶
跟本足總唔需要認錯
可以吹 可以唔吹個D 跟本唔會走出黎講
只有明顯吹錯 同誤會左條例先要走出黎講
其實第一下我都係感覺offside 但事後睇好多人地既分析依球例講 又解釋到
因為有班人明顯無主見
見有VAR 有球證吹 就驚無死 幫球證解釋埋先

真係識波個D咪知吹錯
會堅持係吹錯
結果英超一認錯 咩人識波咩人唔識波
一眼睇晒
咁係宜家覺得set左呢條係同越位本身違背左咁 咁你都可以繼續爆粗 成隻癲狗咁吠可能我太認真 波台本身低質 連登就係連登得啖笑

英超今次真係撚狗王
撚晒班唔識波既人出黎
好心你諗下 點解睇左十年波都唔識咩係越位
好過係度得啖笑
咁我就覺得平時係比較多人屌球證 多過幫球證喎識唔識波就唔係靠平時睇波多唔多既 判決緊係睇球例
咁ching你都算識波其實只不過唔夠堅持
同埋理性分析又出埋片 對其他人點都會有影響
最大問題係英超初頭睇都覺得無問題 再review就發現有bug位 算唔算撚埋自己
英超足總不嬲鳩鳩地
其實要誤判完再隔一排先黎澄清返
就知係有一定灰色位
你見d球證旁證都咁鳩 足總都鳩都唔出奇
但唔代表有灰色地帶囉
足球有成過百年歷史,到依家都仲可以係規則上有咁多爭拗同模糊位,真係好離譜。
平時就笑鳩班女人唔識越位
依家就有一班傻鳩中哂回力鏢
其實IMPACT呢個字已經好難界定啦
你覺得有IMPACT, 我覺得冇IMPACT, 呢D咪就係有爭拗既地方
可能當時球證旁證都唔係唔熟例架, 純粹係覺得冇IMPACT 就唔吹
咁樣我就覺得已經有D灰色
其實成個條例黎睇 impact呢個字係有灰色地帶
但係針對果球睇就一定係越位
因為rodri肯定immediately impacts on an opponent who has deliberately played the ball
足總個review只係針對呢球同表明以後再出現一定要吹
但係如果之後有其他情況可能又要再clarify
都同意, 我都係講條例, 個個理解都有D唔同所以就有呢個誤判
如果下次又出現個情況係offside條友再遠少少, 可能到時又有另一個解讀
如果真係咁明顯係犯規就唔洗改口等人嘈完先跪啦
證明你地識波過pgmol同ifab
ching終於上水喇 好擔心你
唔洗擔心
如果唔係英足總跪你都唔會上水啦
你都on9
今日之後我最後一個reply係5日前#215
我#213先回完
潛乜鳩冇人回我仲推po咩傻鳩
早知佢會推翻啦
就係等呢日bin鳩你條柒頭c
如果真係咁明顯係犯規就唔洗改口等人嘈完先跪啦
證明你地識波過pgmol同ifab
ching終於上水喇 好擔心你
唔洗擔心
如果唔係英足總跪你都唔會上水啦
你都on9
今日之我最後一個reply係5日前#215
我#213先回完
潛乜鳩冇人回我仲推po咩傻鳩
早知佢會推翻啦
就係等呢日bin鳩你條柒頭c
你咁勁咁堅持應該推比更多人知去認同你ma

馬後炮講乜都得
師兄好型
你係盲定弱智
我最開始屌呢球offside 之後#29話呢球一定會推翻
馬你老母後炮
你條傻閪撐左咁多頁而家柒撚晒仲上黎死雞撐飯蓋
真係笑撚死我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞