屌那星曼城第一球咁都唔係越位?

352 回覆
21 Like 57 Dislike
當然 你和傳波路線跑點樣唔係involved into play
講真,呢條球例都改左好多年下,一直都係唔當越位
改左咁耐唔見得有邊隊係用你所講咁殺食既戰術
幾時改有冇link睇下
按字面上計 係!

但實際上你跑完50米黎個波都已經唔知去左邊 同埋 如果有50米你跑 你仲點越位 一般黎講半場長度都係得50鬆D 都未計D小球場
因為個戰術係要配4424 正常球隊就已經越左位所以做唔到
獌迷好驚
100%越
個波係空中個陣
已經由越位位置跑緊去個波度
呢樣已經係明顯參與進攻
如果咁都唔係越可以直接廢左條越位條例去
Yes
仲要mings控緊落黎果陣已經偷波
隔空challenge第一次聽

只要自己友傳波果下係越位位置,跑返去自己半場接波都係越位犯規黎嫁 我跑100碼做個越位犯規都得呀
見你咁嬲
一句講晒買維拉輸幾多
我回番比你
留tg
呢句話越位果d冇人回既?
呢個情況即係
係越位位置回後拎波
有時就算防守方拎到個波
球證都會照吹越位
因為問題唔係防守方控唔控到個波
而係進攻方越位球員參與緊進攻
成班講控波就有越位
球例明明講緊控波就冇越位
呢球拿卡係個後衛面前同埋同個後衛距離近d已經完全唔同情況啦
鏝狗真心惡

唔識英文都要捧英國波
兩個前鋒就跑返黎ready
對手中堅一拎到果下就即上前偷波

咁人地中堅唔控個波, 頂番落中場, 你咪少左兩個人防守?
大家都唔識英文不如講中文?

與對方球員爭奪皮球
我好想知隔咁遠點樣同人爭奪

同埋我係獌
大家? 唔好玩啦 英超球例我quote埋FA rules俾你睇你叫我睇返中文

咁4424你地獌鏡應該睇法係唔同嘅又 理解 Respect
原本以為你係係呢到唯一一個肯講球例既人,點知原來都係一樣

我解釋左咁耐你都係唔明仲要話我錯
咁4424你地獌鏡應該睇法係唔同嘅又 理解 Respect

見到呢句已經討論完結。明明討論緊球例, 又要講4424
真,本身都正正常常,拗到冇野好拗又要堅持己見既時候就搬哂d獌鏡4424出黎
大哥呀 你份中譯黎架 我同你講返英足總英文版你睇唔明咁我可以點 又幻想一堆100米反越位咁小學雞 點討論呀 都係算啦

我既觀點就係如果你處於越位位置 而回撤去interfering with an opponent by challenging an opponent for the ball已經係屬於犯規

當然有好多例子係越位走返出黎轉個頭又去攻過 都好睇個球証主觀睇法 但係佢回撤路線上未免太瓜田李下 佢個跑線無疑同直接去埋身搶截都無分別 而Mings even係掂到個波無兩秒就已經俾人迫搶

留意返 唔係要討論掂到幾多秒先可以搶 而係Rodri 有冇顯示到自己已經無參與到之前個flow而去從新進行迫搶 我係從行動路線同埋真正interception個時間去認為未能夠將佢之前個越位犯規定義為已經唔係同一個flow

之前上面都有個例子 就係同一晚同一時間C朗既tackle係被判越位 Napoli個後衛even係對個波有更大既control去顯示個flow已經轉換左 但都係要吹罰

唔想講經啦 大家理性討論姐 就好似紅牌咁 都總會有人覺得過嚴 大家提出自己想法 球迷們自己去判斷啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞