屌那星曼城第一球咁都唔係越位?

352 回覆
21 Like 57 Dislike
越位係進攻方先有可能犯到既規例
如果球波係維拉既控制底下
曼城球員係防守方 點樣會犯到越位?

利申:無睇場波
話唔係越果班睇到未
你咁講龍門撲出黎執雞全部唔係越位啦

職業球員接唔實/接唔好意思講話唔算
撲出唔算控制
依個情況依想接但甩手
點同
雖然認同係越位
但見到班痢獌咁嬲好想笑
講真 呢球咁都唔吹越位 以後d波都幾撚難踢
咁都唔係越位, 
咁以後咪可以係好似街場阿伯咁, 
留個前鋒係前場對面隊後防同守門員之間, 
得閒就偷下波, 無波就企定定等波到
係呀希望你個隊試先
我蘭係意假做唔到呢的野, 
強如狙記琴日都俾人吹越位, 
為番俾英超大神發揚光大
開始哥
係咪一樣case先
以後踢後衛老虎蟹都控
控唔掂可以claim越位
以後唔使解圍
https://www.youtube.com/watch?v=0TMOaNwyAmA&ab_channel=SkySportsFootball
1:00開始
有無人記得
呢球類似
都係無吹越位

不過KANE炒左12碼
英超垃圾聯賽唔計
擺意甲吹咗
其實前幾日車輸李城第二球,點解唔係越位?
其實點解唔可以係意甲果球吹錯
#52 個POST 有片, 
拎一球出黎就話唔同
點解唔可以果邊係唔啱
話要foul果d,究竟foul佢咩先
要構成越位犯規要中以下其中一項
- interfering with play
- interfering with an opponent
- gaining an advantage

第1第3點已經唔中,唯一可以拗既係第2點
但係係後衛控個波落黎果下曼城球員同佢既距離都隔成有兩個身位
隔咁遠應該都好難影響到對手

而個後衛係冇人影響加上佢有好多選擇既情況下都決定用心口控個波落黎,咁已經係一個deliberately plays the ball

所以呢球冇越位
叫親曼嘅隊都4424

依球唔越咁以後我企死禁區出嚟攞波攻都得
龍門球開出黎果下無越位
其實想問下點解point 1 3唔中?

由曼城頂向前開始 係可以理解成曼城向前傳球進攻 維拉球員只係一個interception咋喎 個波阻截完連地都未落已經俾人tackle 咁其實唔應該算係維拉控球丫

再講 曼城球員回撤退中係有改變過回撤路線 咁樣應該算係deliberately plays the ball喎

如果咁樣係唔計越位既 以後係咪會有種戰術係一野轟個波去前場2-3個人係越位位置下企定係你身邊等 等你一掂到個波即刻迫搶?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞