(Netflix) Bling Empire

372 回覆
72 Like 4 Dislike
kelly本身就係套野既producer
自己寫個角色比自己

唔自卑
唔係信真吓嗎
套戲真係‘Bling’嘅人應該就係Anna
做事講嘢都沉穩得體
唔會得登想show啲咩
但係所有生活細節位都好luxurious
年紀雖然大啲 但講嘅嘢都係好貼地

其次Kane嘅角色設定都好討好
雖然蘋果肌同埋嘴唇啲透明質酸有啲飽滿
但佢家教好好 會令在場所有人都感覺良好
對朋友又有義氣
喺真實生活中應該會係一個好玩得嘅gay friend

Christine 完全唔入流
完全係new money嘅典範
先唔講宋朝已經被滅咗好耐
就算有皇朝都未到佢公公做皇帝啦
仲要大模廝樣咁講出嚟
覺得佢冇乜內涵
佢join個show 其實係想宣傳佢老公間美容診所多啲

另外Kelly個人物設定又係好得意
先講自己童年係中國係大富之家
但移民後阿媽要返三份工
話前夫係做詐騙生意但佢完全唔知情
之後又話自己做咗女強人有自己事業
但具體又唔係好講到係做咩
淨係話做過producer呢啲比較空泛嘅職位
佢講英文都有啲口音
媽媽望落都唔係好有氣質嗰啲
仲講明對Kelly 嘅另一半有‘financial’上嘅要求
最尾嗰集仲俾法國仔仔暗指戴假首飾
所有喺佢身上面發生嘅嘢都好唔自然
對於佢同Andrew 嘅戀情都係
總之我覺得佢嘅一切都好奇怪

Kim同Jamie應該就係湊數
前者應該係因為樣子、性格問題
照Kylie咁整法應該都會好有話題性
後者係傳統富二代
啲fashion sense都幾interesting
另外想問吓有冇人睇到
前兩集Kelvin丟Jamie落泳池到嘅時候
Jamie走哂光仲睇得好清楚塊m巾

Kelvin應該係一個用嚟連接普通觀眾同主角們嘅角色
佢話自己係做modelling
但to be frank 喺外國嚟講
佢嘅身高應該唔會接到咩高級時裝嘅工作
然後後期嗰啲薩滿同催眠
覺得有小小over咗

Cherie 反而係驚喜人物
佢應該係香港人?
我記得佢講過佢同佢媽咪都係講廣東話
覺得佢有啲愛得卑微
Jessey其實係咪驚第時會俾人分身家
先遲遲唔肯娶佢

到最尾嗰集竟然會逼到Cherie求婚
真係完全估唔到
但Jessey嗰吓應該真係load唔到
幾驚佢唔肯
有少少半推半就咁

總括嚟講
套嘢就係外國人眼中嘅華人樣
同樣都係講八婆嘢
Selling sunset 好睇啲
其實我都好中意anna 佢對朋友好有義氣
cherie 應該係香港人 因為我見佢姓氏係寫chan

同埋樓上話kelly 係呢套野既producer
佢比人話佢d 首飾係假既 點解唔剪左佢

不過Christine 真係幾八婆 專登走去問邊套首飾最貴
好似成日唯恐天下不亂咁
Kelly同Andrew係咪都係做戲 因為入面冇感情線就做一對 個男太on9感覺好似假
我睇嗰度有啲驚Cherie被拒絕
見到cherie收錶嗰下--》
鬼佬通靈假撚到
佢同christine都係假波,個形好明顯係假
我都睇晒,有勁多催眠迷信嘢覺得好奇怪
個個塊面都好膠
但幾好睇嘅
Cherie 有啲慘 但欣賞佢有幾大勇氣
可能Jessey真係驚分身家
最鍾意Kane
呀Jessey 最後好似真係好唔想结咁
一路睇一路覺佢好廢,冇乜擔當
另外想問套野其實有冇劇本
入面d人設係咪真係有錢人來?
我覺得成個感覺就好似搵咗一班真係有錢人去派一套電視劇咁

雖然係真人騷,但係有啲位又好做戲feel
第一集俾kevin扔落水嗰陣走光 疑似嚟M見到撻跡
暫時睇到第二集
覺得Kevin還禮物個下有啲做作咁
同埋Kane話人哋anal sex唔夠 都幾冇禮貌
不過都幾好笑
睇到kelvin 幫anna屌尻kim果到好爽
同埋kim個跟班guy真係幾撚嘔心,係anna屋企明明自己有份搞事
去到保齡球場又係到扮好人,係anna面前扮哂野 又屌返kim唔岩,知衰當初就唔好做啦,假撚到。
你最多話Kim 冇家教,但起碼真性情。
Guy真係最撚嘔心 雙面人
我反而覺得kane成日都要介入去d事度但又要做牆頭草 有時個陣又扮到事不關己咁
cherie都有ig
明明Kane笑佢執圖成個阿凡達咁點會無ig
Ig:cherieofficial
佢成個羅霖咁樣
其實唔講真係以為佢大陸人嚟
我都覺得佢好似羅霖
認真 佢上鏡靚過ig d 相
唔係似王心美咩

堅係有錢嗰班洗撚同佢做馬騮戲咩
佢地好典型ABC樣
仲要整容樣

望住好唔舒服
救命成班人入面得Anna 有教養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞