(Netflix) Bling Empire

372 回覆
72 Like 4 Dislike
反而睇完第三季最憎Kim Lee
嚟緊仲有紐約篇 嗰位Tina Leung好似係香港人
佢憑咩屌柒Kevin溝個healer
不過都好 Kevin翻撻變番細路仔咁 應該真係愛得好深

睇晒第三季感覺係
一大班朋友入面總有小圈子但又同時可以群體出現
想熟嘅咪熟 想保持距離咪保持距離囉窮人如我哋都會有呢啲情況
只係呢班人真係有錢食飽飯無屎屙 硬係發大啲是非做drama
係喎
Kevin真係值得班更好嘅朋友
得罪講句 Kevin都係靠痴 把口話要衝一番但唔見佢好努力做啲咩
揸車十分鐘都可以total 人設唔討喜
Anna包佢衫/Christine 包佢去paris 連條女都幫佢搵埋/咩都同Kane出出入入 不務正業但話無人book佢job出租朋友咁

但佢好在自己知自己事 唔搶fo唔drama
除咗上季我都唔記得咩料爆玻璃(好似又係kane搞事?)
Kevin除咗狗公格,內裡都係好人嚟嘅

我就唔明
呢班友都搞過佢咁多穫咁多次(除咗Kelly)
做乜仲痴返埋佢哋度。。。
Kevin企係個班人隔離,好似一隻俾佢哋領養嘅流浪狗咁
最尾一句好認同
啲人對佢嘅「好」都嚟自pity
諗起Jamie 話自己而家好poor “poorer than Kevin”
最尾個句點都要話一話Christine 係producer 攞返個彩 仆街到
Christine repost話雖然佢係producer 但冇權去改個storyline 有權既佢想刪左呢段點會播出街
睇完呢季 除左Kane 覺得Jaime都 好黑人憎
明明Christine 講得好有條理
佢就一句撻埋去I don’t believe you

Btw 點解今季冇jessey 前妻Crystal 出嚟講幾句
Cherie搶人老公就咁完咗?
Anna最後一次出黎聚會個陣Jamie同Anna講野 Anna好似唔係好睬佢 係咪暗示緊Anna知道單野係Jamie做?
Kelly都勁雙面人, 平時對d有錢人勁nice。
鬼佬first date佢,無幫佢比錢之後即刻態度變晒。
之後問鬼佬做d咩有d咩夢想之類都係想睇人地係咪有錢人,勢利到
對d有錢人就勁caring, 個個都黐
幾個女人係沙漠個時 Kelly 都勁閪面
我覺得佢好乞人憎好西格
同kelvin 一齊present 無酒精飲品嗰度又睇得出佢其實好想贏同睇唔起kelvin
同andrew 條線又係煩撚到癲 以前已經唔想睇
次次睇到佢就想fast pass
乜都冇講就話憎左Christine 見到佢西面想煎佢兩巴
完全同意 覺得佢身邊啲人先係八婆
Christine 其實由頭到尾都冇咩野
雖然睇落有時覺得佢啲反應有啲假/扮好人(又或者可能整容太勁有關)但發現原來肯扮出黎已經係一種美德
佢根本冇做過啲咩 亦都真心對人 feel到佢係真係當kelvin細佬咁錫 mimi 嗰單嘢我又覺得好小事唔明點解成班人講到好嚴重咁
睇完反而幾中意佢
最好笑係kelvin 最後都已經收手冇溝到
又唔見佢有感恩下 繼續時不時發老脾講嘢又單單打打
所以幾時都話Jamie正臭閪嚟
同埋話editor made up story
我就唔係幾信一個普通人會搵呢啲嘢嚟講有錢人喇
前世未被啲有錢人告過誹謗咩?
仲要講到咁仔細指控jamie爆anna話要隊冧Christine
貪好玩咩作到咁大
似jaime見收唔到科 塞咗錢畀個editor食死貓多啲囉
初時仲以為係臨時甩底冇出現 原來係一早講咗要去接個仔放學
kane仲要屈佢唔湊仔靠工人接
但netflix又影住佢真係渣車自己接仔放學
成班超有錢嘅恰啲冇咁有錢嘅人
Christine有少少錢 冇咁易控制
而kevin窮到只係有錢人玩具 先至唔靠針對
諗起S1結局 問到珠寶專家話在場有人戴假嘢
嗰個shot 停留喺Kelly身上
Kane 真係好假 仲同mimi 講話由頭到尾都唔信Christine講嘢 唔信佢老公係王朝後代 所有野都唔信 但其實就算真係辨唔到真假 咁樣去慫恿人哋個frd 真係好冇品

嘴上講話一定會睇佢跳舞支持佢但實際上又同啲8婆frd 講完全唔想去 最後冇出現
好意話人甩底唔去同佢lunch
好意思*
由頭到尾冇改變過就係最愛都係Anna
由佢第一季扑爛衣櫃嗰下已經中意佢 中意佢嗰種癲喪同隨性 又中意佢有份坦然
第一季啲人成日話咩一山不能藏二虎所以佢同Christine會鬥到底 但其實佢從來都Don’t give a shit 佢根本冇必要亦唔想同人鬥 Christine同佢之間更多既係比人煽風點火催化左先至會關係咁差
但Anna 同 Christine 講既野好多都出自肺腑 叫佢唔好太在意 唔需要同人比較 錢唔係啲咩嘢
又成日教班細既人生道理 好似個長輩角色咁
人又大量 Andrew上門say sorry 佢接受之餘都會反思自己當時做得都有唔岩會調返轉頭同佢道歉 面對Kelly質疑佢都係直接有嗰句講嗰句話覺得想比個機會佢
Kim之前咁冇禮貌玩penis pump佢都照原諒佢
問佢如果Christine真誠想同佢和好佢會唔會接受佢都話會
覺得佢真係好大量 又睇得好化 好多老人家都未必有佢咁既氣量同人生態度 仲要係有錢人
希望佢繼續生活愉快 健健康康
買完車十分鐘後炒咗
勁唔鐘意Kevin
個感覺一尾靠痴咁
成日都提自己唔夠其他人有錢、待遇無其他人咁好點點
男人老狗 一唔啱聽就發脾氣走、一係好似上季咁揸爆個杯
明明第一季無咩問題
呢兩季有親佢啲scene 都好想skip
我睇到大笑左 話咩架車代表新開始乜乜乜
點知十分鐘後就炒左
係!勁好笑!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞