【純動畫黨入】進擊的巨人Final session (1)想引戰同劇透嘅人咪撚入

1001 回覆
23 Like 14 Dislike
如果班劇透賤種要入嚟嘅話證明佢哋同馬萊無分別
明白了,合理
我開啦唉引班人入去
已經有人開咗
post多次先,難得啲gif整咗咁耐

睇完全集之後覺得好燃最深刻係莎夏個配音把聲成熟咗好多,變咗好多
但係再睇呢度啲留言,果然都係咁

今集劇情上真係做得好好,控制節奏方面,今集真係六集入面差唔多最好嗰兩集

至於睇大家留言,大多數都係話睇唔慣cg巨人大戰,呢點我真心認同。我前幾集都有撐mappa ,但係呢方面真係撐唔落,始終cg同wit手畫,一比較真係手畫好好多,一開始呢度嚇死我

成隻機械人咁

但係跟住睇落去,我發覺其實mappa係用cg嚟講,我覺得真係已經做得唔錯,當然係比唔想手畫,始終唔夠wit嗰種衝擊力度,wit係呢方便真係專家,但係點都冇我一開始嗰度咁得人驚,所以其實值得一看
嗰啲鏡頭晃動,打落去嗰啲質感其實都有好好咁做到出嚟,對比番wit之前三季用CG做嗰隻超大巨的確會見到個分別喺度

最令我有驚喜嘅係,首個之前我已經講話好擔心嘅立體機動裝置真係有驚喜,調查兵團出場個氣氛同埋BGM今次都做得好好,應該唔會再出現上集嗰啲BGM爭議
最鍾意第一幅gif嗰個第一身視覺,同埋見到佢哋有做到今井有文講過話wit要鑽研左三季,先做到立體機動裝置發射出去嗰陣嗰個螺旋形狀,明顯見到呢度兩間製作公司係有交接哥尼出場嗰下又係瀟灑米卡沙嗰度又係型,不過最型都係兵長出場嗰度,完全做到嗰個速度感,見到收放立體機動裝置纜索嗰度做得好好最後全員出場嗰度真係好好J

見到有人話弗洛克同莊個樣崩咗,但係其實我第一次睇嗰陣真係唔覺,第二次睇就發現真係明顯同前三季有分別。但係我諗返點解我第一次睇嗰陣會唔覺呢,因為可能已經習慣咗,呢個可能就係mappa今季嘅人物設定,所以唔可以叫崩

今集如果要我比分,我會比83分,見到佢有盡力係cg呢項技術上面想做好巨人大戰,不過始終同前三季比真係會見到個衝擊力方面嘅分別。可惜聽講今季全部巨人都會用cg?咁可能大家無奈地要習慣下,始終cg同手畫真係有分別
你剩代入佢角度,基本上同erin細個差唔多
去黄viu啦
最小粉紅個bitch唔洗死
烏德同sophia都算正常人但就死鬼左
又唔係劇透,咪叫你鍾意點諗就點諗囉,想點?
馬隊長係有能力、有遠見的馬萊高層,其他例如個將軍咁,只係會識靠巨人,當出現飛機的時候就問:
唔知會唔會有識飛的巨人呢咁

完全將所有的事依靠住巨人之力,亦都係因為所有野都依靠巨人之力 馬萊海軍係超廢先會出現第一集 GABI佢地所講的野 同第一集個一戰
之前第二定三季有講過類似既野
咩巨人無人承繼就咩番去坐標到再random派比一個岩岩出世既細路
淫絲
既然有純動畫黨post,建議動畫黨唔好再入去另一個動畫post
可能嗰邊會開始唔加密傾都未定
有啊,佢地官方Twitter 會有講咩周邊買我最近買咗隻艾倫狗仔同佢個襟
I
想佢同hot toys 出figure 多啲
其實現實角度巨人唔打仗都好有用
車巨後勤勁到仆街
其他巨人幫手挖戰壕起搬貨 或者整個巨人發電機推渦輪
今集d bgm正
暗榮
所有巨人都冇J 你有咩問題?

有J 呢個番做唔到係度TV
死前嘅心情
今集我幾鐘意艾倫分析錘巨係邊嗰度BGM,有段鋼琴聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞