【純動畫黨入】進擊的巨人Final session (1)想引戰同劇透嘅人咪撚入

1001 回覆
23 Like 14 Dislike
好問題
似係冇計劃
之前艾倫叫法爾可寄信只係單方面通知佢哋要點做
睇錯咗添
其實我都係估下姐,咁真係唔知啦
有無人覺得今集格局好高
艾倫由家畜 比巨人滅門 要殺光所有巨人
今集竟然變成自己最憎恨既人 用巨人力量去屠殺平民
同上集艾倫同萊納講我們都是一樣的 點哂題
仲有睇到自導自演果度自動聯想到911
今集島人變哂恐怖分子去打(聖戰)
到底邊個錯邊個岩根本無得定論
仇恨不停連結 賈碧變到牆外艾倫咁 又想殺人報仇
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=43473&snA=11544&tnum=115
其實好多台仔指呢集有問題
同時好多話唔洗挑剔Mappa
Sad我尋晚講句早抖都被人寸
由調查兵團可以近乎屌打馬來嗰邊,就知道成個故事已經唔同晒
佩服創哥
之後會再描寫得深入啲,敬請期待
巴哈d彈幕正到
小心有劇透喎
睇reaction艾倫準備食嗰度,啲reactor 大叫: Eren! Don’t play with your food
算啦,佢而家都唔係呢邊啦。唔好再討論啦
萊納個衰仔成日都烏鴉口

咁可能係我主觀左 但我真心覺得一國巴甚至其他巴打冇其他屌今集好勁既人咁過分 唔係話佢冇責任一隻手掌拍唔響 我都話佢係有over左

但事實就係態度上有分野 開埋呢個po都仲要有人爆閘入黎搶口 咁同波台走狗有咩分別? 橙頭同你原本我係完全覺得ok 我段段屌都係屌班煩膠 但橙頭真係愈黎愈過分

不過真係唔再講啦 反正都分左po 我本身都好唔鍾意開怨婦mode 過左去就算啦
留定名先
From隔離post朴智研

頭先覆覆下先知原來爆左po
無心引戰
但係大家不妨諗下MAPPA 係咪真係咁差
係咪真係寧願巨人成世都無第四季睇?

原創投資最緊要係佢自己多數會dum本做製員會
加上無漫畫/輕小 呢啲劇情限制
基本上你做得free 好多
另外基本上大部份製作公司都係收左一舊固定既錢
(製員會出既錢)
雖然我成日屌鳩JC 垃圾
基本上大部份賺既錢(週邊 公仔 合作既野)
都係唔會入製作公司度
之所以你地見到巨人咁紅 但係wit 會蝕錢
亦都係一個好大既原因
骨社肯燒錢係因為佢地會接漫改去賺黎比自己燒
ufo 好似鬼滅咁自己dum入埋製員會度
自己開埋 cafe 同戲院

基本上所有動畫公司要比製員會 仲有出版社不停比人食水先有少少收入 加上第二三季巨人bd 銷量好差

所以由wit 決定唔做巨人個一刻
基本上同爛尾係無分別
無人肯接
MAPPA 肯接真係佛心公司黎
MAPPA 起碼質素唔差 係madhouse訓練出黎既員工質素有保証

見到啲人屌mappa
真心覺得身在福中不知福
應都真心覺得你地on9
你地唔係覺得mappa可以畫到好似wit 咁多季既水準阿

仲有你地屌mappa 作畫差都算啦
屌bgm? 音監個邊都係第一二三季既人黎嫁啵

換左公司就注定基本上你要習慣新既畫風
MAPPA 一向打鬥戲唔錯 文戲差
但係我睇巨人又唔係wo 劇本不過不失
3D渲染 又唔係差到成舊屎

得啦 知你地巨人fans 要求高啦
但係以咁既水平拎出去已經唔知秒殺左幾多套

最後補多句
唔係唔屌得
但係屌完激親自己有乜用呢
但係轉去睇漫畫
一係以後唔再睇MAPPA做既巨人算數啦
咁琴日人地讚下wit咪一樣比你屌
話人地無視wit既缺點
你咪一樣有心引戰
我都唔明人地讚下wit又踩親你邊度
邊到夠膽串埋你 問過我未
話哂我地共同進退一齊live一齊唔live架啵
海報好型
動畫唔該符合商品說明條例
過多2集就會講返呢3年既野

睇完巨人睇返天竺鼠車車
Peace No War
死咗?劇透嚟?
噚日睇睇下真係睇到熄撚咗個 post,講啲嘢過晒火位
留個名希望呢度多啲正常討論
我去返娛樂台睇女女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞