【純動畫黨入】進擊的巨人Final session (1)想引戰同劇透嘅人咪撚入

1001 回覆
23 Like 14 Dislike
以前睇youtube有個純動畫reactor,睇到中期變埋分析師
而家條友睇完一集分析+感想已經成粒鐘
有就唔會不停送巨人上島
仲傾都唔傾就宣戰
人始終都係自私嘅,佢話晒仲要係瑪雷最高幕後領導人
Who?
邊個?
今集係第一次因為質素唔掂睇睇下睇到出戲 好似啲打鬥場面同人樣都令我覺得 哇 點解會畫成咁嘅?

但係令我最冇癮係追返post果陣睇到啲人嘅反應 好多都係屌到垃圾咁 明明劇情依然係好撚正 睇完應該係好興奮 但係啲人就不停做比較去踏今集

我都明漫畫黨追求嘅唔係劇情所以會屌 但係對動畫黨黎講劇情嘅精彩發展已經冚過晒畫質嘅不足 入到黎想討論下已經好難 仲要見到咁多負評真係睇到好冇癮

唔係話做人冇要求所以覺得Mappa已經做得夠好 但係米已成炊 我寧然專心享受巨人嘅故事 都好過睇人無限放負 影響自己對套動畫嘅觀感
但你有打羸島上既人就唔同
佢s3話殺哂對岸所有敵人唔係殺哂全地球人好大分別
全世界都知佢地家族係戰鎚巨人
仲唔畀我捉到你個假動畫黨
法仔會有咩reaction
屌你一入黎就被劇透
唔係
你唔會得戰鎚去打架嘛
你仲有其他艾族戰士

當全世界睇下馬萊既艾人 拯救人類
咁戴巴就有藉口 可以去提升艾人既位置
人樣真係畫得好柒咗,但係好奇怪上個po有巴打cap圖又幾型,唔知點解,可能係作畫不穩

不過打鬥場面都OK算係用cg嚟講幾好
啱啱忍唔住又重睇多次,覺得調查兵團啲裝備型左好多個立體機動裝置條wire可以用手射,個個啲裝備都有啲唔同,Shasa揸長槍,兵長keep住用返雙刀,Mikasa成排雷槍,J死人
點假法?呢度真係估個喎
睇多次,都係覺得未變晒身嘅戰錘被人一拳打過去好正仲要眼珠都甩埋
一國巴好似有GIF
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞