【純動畫黨入】進擊的巨人Final session (1)想引戰同劇透嘅人咪撚入

1001 回覆
23 Like 14 Dislike
我船百萬圓桌
殺唔殺應該唔關事
但咁搞會搞到隊長個人物性格唔同曬
之後故事唔知會唔會有影響
可能真係會有唔同

btw團長巴你分析個陣小心又劇透
wrong po
題外話 點解巨人咁hit但係啲合作咁少嘅
如果我係鬼滅fans就正咁多合作
推到樓主返嚟
因為我嗰時睇漫畫,就係班士兵覺得唔應該就地正法艾倫,要攞佢嘅始祖力,馬加特就話唔需要再理佢身上嘅巨人之力,戰錘都冇理呢樣,想一錘殺咗佢呢個世界敵人
我去左漫畫po問,關後面劇情事就去個邊講啦
但如果照動畫po計呢個馬隊長應該都係同普通瑪雷高層無咩分別
三笠大個咗好柒
Ackerman成班都食左禁藥 mikasa標槍師 levi雙劍士 kenny神槍手
我都唔知
一係viu錯一係動畫錯
不過如果真係咁樣改都問題不大 因為地嗚既力量依然仲係好驚人
原來同漫畫咁大分別動畫黨睇嘅時候覺得馬加特想戰鎚拎埋始祖能力用,但諗諗吓,馬雷嗰邊都唔知自己有王血,姐係佢地會覺得食左始祖等冇人拎到始祖就算?
呢個問題唔關劇透事掛
未睇到 早知唔應你
今日VIUTV又無?
1. 應該之後會講,但係我諗瑪雷應該都有情報機構呢樣嘢掛,要知都唔係難?

2. 我都覺得係,佢之前叫法爾可寄信就係單方面通知佢哋要做啲乜,唔係合作

3. 呢個真係未諗到住
但如果直接殺左艾撚始祖力咪會random咁出現係之後既艾人身上?
所以動畫佢話如果就咁殺左會只係將問題延遲
你想點樣合作?
但係鬼滅同進巨係兩間唔同嘅出版社嚟㗎喎
可能創哥覺得有啲嘢要改一改
我堅持自己諗法,馬來其實都係仆街想攞始祖力量發動地嗚
有動畫po了, 萊納巴返嚟未
佢似係高層入面醒啲個批,睇大白同佢傾密計就知
所以本身漫畫想表達既意思係即使殺左艾撚始祖再random都好但瑪雷都唔會再對巨人之力咁care
但而家咁講代表緊瑪雷繼續用巨人之力

而家咁諗可能真係關fix bug事
之前啲人設圖唔係咁今集有啲畫面畫到柒咗
今日出左喇喎
其實成個故事仲有冇其他阿加曼人?
我係咁理解
馬萊只係想日後發展多d軍事 唔再"只係"依賴巨人力量 但巨人力量仲係好強大 特別係始祖 地嗚既力量係巨人設定大量係現實既一戰時代黎講仲係好強大

所以士兵先會話想食埋 而戰槌同馬咖特就係覺得唔安全 寧願殺左艾倫呢個異端先解除左威脅先 第一集馬隊長寧願死大量人都唔願意聽柯特take risk放巨人出黎打頭陣 都算反映到佢係隱陣為主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞