2021機電工程署見習技術員

1001 回覆
9 Like 87 Dislike
技工
入去博升下
夠18就要
想問下TT2(3年制)會唔會問技術野 我完全冇相關學歷 驚到時咩都答唔到

加油
機械上位最快
例如會問啲咩 想溫下書
唔該晒
咁我溫定依堆先 希望到時唔會口窒窒咩都答唔到
唔係唔升,而係佢要請多d識野既人入去接班,老一輩個d I,做學師全部自己搞,宜家判哂出去,d學師識嘅嘢小左,變相接班就要搵街外人接班,TT1普遍質素還好,TT2個班好多連他fancoil摩打都未識,d判頭入場,班TT2企係度又唔睇點做,玩手機

利申:以前老細接政府工程
有d係讀左一年DVE先入TT2,個班都可以,有d係白紙一張入黎TT2,個班連自己做緊咩都未知
第1年會派你去vtc 同cic 上 3個月左右basic training

學屈白鐵 & 學燒氬氣;電;風煤焊

學Bench Fitting

學用車床;銑床;鑽床

學冷氣 (有理論 屈銅喉 燒銅焊)

學電氣 (有理論 屈燈喉 裝喉;掣箱;燈 穿線 簪線)

學電子&ICT (有理論 焊野)
車鑼磨床,已識晒, 以前做過plastic mold 學徒
電子野 eagle 畫再曬板, 辣雞風槍又識, 讀EE學過

但我去in果日佢冇咩問我野, 31年紀大唔請?
又唔見佢有評分之類, 不過其中有一個職員佢有部notebook喺枱, 應該係負責比分
你自我介紹個陣有無提過你識

你要有技巧咁引佢問返你 就算佢唔問返你 你有講過佢都知你識
冇, 好純粹自我介紹下
有冇人收到OFFER?
我fd下月3號去in, 邊有咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞