2021機電工程署見習技術員

1001 回覆
9 Like 87 Dislike
請問係出實體信 定email?
BS 有機會問消防, 升降機/扶手電梯, 電, 冷氣

冷氣咪問返冷氣

你返學同實習學左咩咪照答
以前正正常常都收返

但今年開始係2/3年制 你仲要同上年3/4年制嘅人搶位

好難講會唔會收得哂
100%收唔哂,d大sir話預咗呢幾年滿師係之後去返私人公司
emsd係舒服 學野建議出私人公司
收到(BS)(冷氣)tt1
想知消防會問d乜 已經唔記得噻
想問下有無tt2既收到信
其實唔係問好深嫁咋

問下你消防系統有啲咩 有咩特別要求就算

你識答咪再問深啲 問到你唔識為止

你想好突出嘅咪答下點做t&c 同有咩法例要求囉

但我覺得over左 又唔係見ws / ai

見學師咋 識洗鬼做學師咩
清我in 電氣會問咩
洗唔洗筆試計電流個d?
大路野都係問下斷路器有咩分別 摩打種類同特性個啲

再唔係深啲就掣櫃 你識幾多就答幾多 盡量講多啲

你要有技巧咁引佢問你識嘅野 例如你讀書個陣學左點計lighting lux level

你咪係自我介紹個陣提起有學過 個chairman 咪會問返你點計

唔洗筆試 會做色盲測試同叫你讀一篇英文文章
thx ching,有方向可以温下書冇咁擔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞