2021機電工程署見習技術員

1001 回覆
9 Like 87 Dislike
機電工程署
見習技術員(電氣、機械、汽車、空氣調節、電子或屋宇裝備行業)

入職薪酬:
月薪港幣16,015元(見習一級技術員(兩年制))
月薪港幣14,660元(見習一級技術員(三年制))
月薪港幣13,825元(見習二級技術員(兩年制))
月薪港幣12,645元(見習二級技術員(三年制))

入職條件:

見習一級技術員(兩年制) –
申請人必須:
(a) 在2016年或以後,完成職業訓練局有關行業的兩年制全日制高級文憑課程的首年課程(成績合格及實習時數達標),或具同等學歷;及
(b) 符合語文能力要求,即在香港中學文憑考試或香港中學會考中國語文科和英國語文科考獲第2級或以上成績,或具同等成績。

見習一級技術員(三年制) –
申請人必須:
(a) (i) 在2016年或以後的香港中學文憑考試數學科考獲第2級或以上成績,另有四科(可包括中國語文科和英國語文科)考獲第2級或同等或以上成績,或具同等學歷;或
(ii) 在2016年或以後,完成職業訓練局有關行業的全日制職專文憑課程及其數學3G或3E單元(成績合格及實習時數達標),或具同等學歷;及
(b) 符合語文能力要求,即在香港中學文憑考試或香港中學會考中國語文科和英國語文科考獲第2級或以上成績,或具同等成績。

見習二級技術員(兩年制) –
申請人必須:
(a) 在2016年或以後,完成職業訓練局有關行業的三年制全日制職專文憑課程的首年課程(成績合格及實習時數達標),或具同等學歷;及
(b) 具備相當於中三程度的中英文語文能力。

見習二級技術員(三年制) –
申請人必須:
(a) (i) 在2016年或以後,完成中六學業,或具同等學歷;或
(ii) 在2016年或以後,完成香港建造學院有關行業的一年制全日制建造證書課程(成績合格,包括修讀有關行業的日間兼讀制課程的首年課程),或具同等學歷;或
(iii) 在2016年或以後,完成職業訓練局有關行業的三年制全日制職專文憑課程的首年課程(成績合格及實習時數達標),或具同等學歷;及
(b) 具備相當於中三程度的中英文語文能力。

截止申請日期:
2021年3月11日
少左一年嘅

上年報個陣係3/4年制
得舊毅進係唔係唔夠資格做?
宜家咁撚高人工。。。。
Final year未Grad可唔可以報
請問下d證明文件邊度同幾時upload?
網上申請完都唔見有個upload制
可以

入職後補返全部科合格嘅成績表同證書就得

但如果你入左職先知有科肥左你係會比人炒
有得面試嘅話到時會寄信比你

封信會講哂你要帶咩證書同文件

如果帶漏都唔緊要 佢會叫你fax返比佢或者你再親自上去交

當然最好就唔好帶漏啦
照試下報囉

不過應該得tt2做
兩年制滿左師咩撚都唔識
讀緊書,想知完左約之後點
聽聞哩家好難上返ws2 最小要玩三年以上 唔知真唔真
完左約會請返你做非公務員合約嘅一級技術員 / 二級技術員

一級技術員其實姐係非公務員合約嘅二級監工, 二級技術員就係非公務員合約嘅技工

要入返公務員就要經公開招募同街外人一齊考
滿師有幾多成入得番emsd
而家 EMSD 請好多 TA
白紙讀bs hd出黎睇佢都係得14k,比狗做?
今年hd me grad想問呢個係唔係一個好選擇

求ching帶路
可能簽約嗰日簽埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞