(短故)《收到舊情人遲咗兩年嘅表白後,我同佢做完愛就走咗》

807 回覆
467 Like 13 Dislike
出書一定買
喊到仆街 多謝你呢篇及時故終於令我放開咁喊
文字既力度果然不能忽視。最近自己都係相類似既情況,好撚拿。
呢種遺憾,唔再見唔再交集或者就係我俾到既最大祝福。我諗佢都無諗過兩年後我中意左佢,而佢已經無法再中意我,即使係朋友上佢對我好。
其實都幾羨慕對男女主角可以同大家坦誠,用力咁用擁抱同祝福對方,which is 我地都未必有機會咁。
祝幸福,頭別回。
出書 屌你
我要搵你簽名
明知啲故好sad做哂心理準備
睇到ending都係忍唔住
ps 由tinder故睇到依加
加油呀乳陰絲打
新書一定買
推呀
今次好撚柒鳩好睇
唔好再叫我講故台Taylor了
今次唔寫沈卓怡我都寫到好睇嘅故的
雖然知道一定sad end
但睇完可以將自己嘅情緒推落最低點
快啲睇其他都好睇的
太好睇,特登儲左一次過睇
覺得今次呢個故好浪漫好唯美

自己都有事隔兩年嘅久別重逢
成日都代入左電影角色
但浪漫化左反而真係蒙蔽左自己
係好好睇
但喊到仆街會唔會誇咗啲
同埋今次個舖排同收尾又好左
開始明點解你話唔敢睇翻hall故
第一次睇你既故 好好睇 好揪心
每一個情節都代入晒 好有畫面 即刻想去詩歌舞街行一圈
原來大角咀啲街名咁靚 多謝沈卓怡令我又認識香港多一啲
睇完 推返上黎
一推再推
終於有一個emo time可以追埋喇
最近雖然開始拍拖
明明大部分時間都覺得好開心 好幸福(?)
但間中有野trigger到又會唸番之前啲無花結果嘅關係
然後會唸番起沈卓怡形容對方天宇嘅感覺
「話掛住,又稱唔上;不過會留喺心入」
無花果花語個段真係睇到眼濕濕
覺得好心up 唔識講
最後甄映如不斷地畫逆時針個段我覺得同
The night we met好夾
多謝乳陰絲嘅故 遲咗入場g持
一直搵唔到一個合適嘅timing追曬
情人節又睇多咗一次
好痛
每次睇你啲故都會睇到眼濕濕 明明自己咩都冇經歷過 但又好似經歷咗啲野咁 但就係好鍾意你寫嘅sad ending 既然現實嘅愛情都咁sad 都冇必要有happy ending
喊到收唔到聲以前唔明啲人點解可以睇故都喊,我宜家明嚕
笑咗

Sorly樓主,我依家先睇,對唔字
「我之前成日夢到你。」

「夢到我做咩?」她的聲線變得沙啞起來。

「夢到,我同你一齊。」我一字不漏地說。

喊到傻
舊讀者(由Hall故開始睇)第一次留言
之前想儲故然後一口氣睇晒,點知拖延症嘅關係一路都係Bookmark咗未睇
咁啱係呢個咁sad嘅晚上失眠,就心血來潮一口氣睇晒,果然係一貫地虐心
多謝你嘅文字陪我度過一個失眠嘅晚上!

Btw, 覺得甄映如呢個名好靚
嚟緊花樣年華係文化中心再上映
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞