(短故)《收到舊情人遲咗兩年嘅表白後,我同佢做完愛就走咗》

807 回覆
467 Like 13 Dislike
睇完咁我都係去食金薄一先
之前都唔記得留言
多謝你嘅故
我記得喇
因為我係死仆街
唔捨得睇結局決定由頭再開始睇番先
一問再問
本書幾時會面世
我唔介意大家翻睇再翻睇
排緊版
無出版社全部自己搞係慢少少
大家俾多2 3個月時間我
睇到喊咗
https://www.youtube.com/watch?v=pIMxN6Ep9-k
睇結局直接響咗呢首歌出嚟
中曬副歌咁制。。。

最後一次 想念著你
最後一次 再度記起
只准今晚再度為你痛悲
在凌晨要淡忘 這段憶記 刀般鋒利
寄望痛傷有個限期
儘管想到有人為你蓋被 抓緊放手的 勇氣
好好睇唔捨得完
喊到仆街 文字嘅力量真係好強
瞓前喊一喊
睇到眼濕濕
好睇 支持你
代入咗女主 睇到喊咗 好心噏
一睇完嗰下喊撚到仆街
到而家越諗越多越諗越頹
真係得沈卓怡啲故可以睇到咁有feel
今次某程度上都唔算sad end嘅
起碼大家最後都知道互相真係愛過
Btw一直都唔太明三人行個時間點係邊 有冇巴打可以解釋下
三人行個時間點係佢哋撞返之後,同沈卓怡傾偈前
傾完偈先係第一次去詩歌舞街食麵個到

會唔會清晰啲
次次都係咁
但係下一次
我仍然會選擇俾你虐心
連喺最後都要再錯過一次
但有兩位主角最後都向前邁進咗一步
多謝樓主寫咗個靚故
虐心只服你❤️
時間點知道了 但有冇話係咩原因令到佢地三個會同時出街?
Sorry for 弱智讀者
er,咪就係何加勤同沈卓怡收咗皮
佢哋三個一路行,杜亦言同甄映如安慰佢...
呢個結局,呢個圓圈,埋得好靚,結到好好。
腦有好多詞彙,但點寫點堆砌,
喺呢刻,都好似顯得好輕薄。

蘇麗珍、1314位、五下兩下停、畫圈圈、歌詩舞街、無花果……
一切都係Faye同杜亦言嘅密碼。

見證佢地曾經深愛、曾經錯過,
然後,將曾經變成曾經,
確認一切告一段落。

夢裡面,我地真係一齊。
但夢境嘅珍貴,在於永遠無法擁有,永遠無法掌握。得唔到嘅,永遠最好。

如果念念不忘,係兜圈,係重蹈覆轍,
自那晚句號畫完之後,Faye同杜亦言,
畫嘅唔再係圓,而係畫緊一個螺旋。

慢慢向外畫,慢慢將自己喺漩渦中轉返出嚟。
畫螺旋,只係為咗唔想再原地踏步。

可能下個就係一生最愛,
又可能呢世都唔會遇到好似前度咁深愛。
唔知,因為我地永遠無辦法預測未來,
不過,我地可以練習步伐,學習唔再錯過。

學習無人愛嘅時候,愛吓自己,
感受自己內心想要咩、需要咩。

如果覺得愛自己太矯情,就降低一級,對自己唔好有恨意。
唔好自己恨錯愛過,唔好恨自己唔識去愛。

大家都係錯誤中捱大,負負得正,
有啲感覺發酵之後,味道又可能會唔同。
可能冇咁苦,可能已經甘之如飴。

(次次都長文1999,但好感激乳陰絲呢個故,真的好喜歡,睇文過程,有某啲片段真係勾起自己過去,有啲痛但總感覺藉住faye同杜亦言嘅經歷,了解自己多咗,腦補修補到一啲遺憾,理順到現實嘅難題。謝謝乳陰絲你的好故事,祝文思繼續泉湧!!)
好好睇 好鐘意你寫既每一個意象 歌詩舞街 同一螢幕下睇戲 白色長裙 畫圈圈 你寫既文字好有畫面感 有冇諗過試下做編劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞