(短故)《收到舊情人遲咗兩年嘅表白後,我同佢做完愛就走咗》

807 回覆
467 Like 13 Dislike
「要錫自己」嗰下喊左
最近感情生活愉快 唔想睇故睇到個人咁sad 所以成個故都係速讀 冇好好地仔細睇 但睇到最後嗰段都係喊咗

等我唔開心先再翻睇啦
頭先買咗英記外賣
好耐無食過,以前都成日飛的去食宵夜
個故,好似睇緊自己咁
好啦,希望你唔使翻睇
笑死
準備開pateron就有得分了
我呢排成撚日食
一星期起碼2餐...
又係睇完想飲支煙
我都發夢夢到個ex
終於追完喊到傻 覺得每一段感情都會有好似專屬佢哋嘅符號/暗語,faye同杜亦言係五下兩下一下 逆時針圈圈 花樣年華 仲有每一首歌,沈卓怡同每個男主角都亦會有,而所有故第一次提個暗語係甜蜜嘅回憶,第二次就已經係感慨/惋惜諗翻起好似每段平凡嘅愛情都會有自己嘅符號,可能就係咁代入感先咁強 沈卓怡出書一定會買!
最尾畫圈圈真係..乳陰絲啲文真係永遠都睇唔厭 sad end寫得勁入肉 唔開心嗰時睇喊得勁痛快
結局寫得好唔錯, Faye 喺最後能夠真正放低杜亦言, 算喺一個救贖, 可以話喺少有嘅 Happy Ending

Sycamore Street, 520, 畫圈, 1314, 好有feel haha

感謝你沈小姐
幫樓主推
睇結局睇到係咁喊
但明明我冇一模一樣既情節

好中意你依種交代雙方其實諗緊啲咩既情節
我地做人好多時都係用自己諗法套落人地到
但係原來你咁諗人 對方未必真係咁諗
無論咩關係都好 人與人之間
其實都唔好自以為好了解對方
哭𠹌咗
甄映如自白真係啟發我好多,因為我係男人
一生人遇到一個甄映如之後好似所有人同事都比下去,所有顏色都好似冇咁鮮艷
Faye喊到收唔聲一刻,我都跟住喊到崩潰咗

對的人,錯的時間,也是沒用啊

多謝你啊 沈卓怡 今晚正好需要你這服藥
第一次留言
由hall故追到依家 之前無野做都會翻睇你啲故
今次呢個故忍唔住live完再翻睇
兩次睇個結局都喊到仆街
其實除左多謝樓主嘅文之外
仲想多謝讀者嘅留言
帶左好多感受比我
有陣時真係令我識諗左好多
多謝
番外篇最出色
由頭睇多咗次
發現今個故真係比之前嗰啲更心痛
重睇完都睇埋結局了
錯過啱嘅timing留低只有遺憾
好心up
諗住可以有個故忍住唔喊,睇到甄映如大喊個度都變左忍唔住,你贏
快啲出書啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞