(短故)《收到舊情人遲咗兩年嘅表白後,我同佢做完愛就走咗》

807 回覆
467 Like 13 Dislike
「我們之間客套得可怕,對著愛過的人原來要相處依然,是很難的事。」

痴線個心痛到
我都覺得你可以試吓做編劇喎寫下寄去試下

最後用埋張懸首喜歡真係不得了,
日光日白睇結局都睇到心噏

唔係錯嘅時間啱嘅人
而係少咗是旦一啲嘢都會變成錯嘅人
你好少ending都會留言
唔提咪無事
一提起就知自己好返未
總有文字會勾起大家嘅感受
之前嘅故未必得,今次就得咗
多謝你捧場呢
寄去邊到
我連拍短片都無試過,真係唔敢...
今晚睇多次喇
夜晚睇好feel啲
唔知呀電影公司?
一係寄廣播劇demo去電台試吓
期待
好好睇
前半部分甄映如自白好睇啲,但去到後半部分,好鍾意杜亦言內心世界果份自述

成件事的timing錯到不能再錯
好想件事可以唔sad end,之但係若果冇左種種的時機錯誤,佢地兩個又未必真係咁愛對方,內心對呢段感情亦都唔會有咁深感受
若然時機冇錯誤,佢地兩個喺埋左一齊的話,可能又只係普通的情投意合,一段隨時都可能嗌個交就講分手的感情,咁呢個到底係唔係happy end?又未必。
睇左幾多晚就失眠幾多晚
痴撚線 睇撚到我哭撚咗
追咗幾個故第一次留言
真係好鍾意今次個ending雖然最後都係一齊唔到,但大家心入面有執念又有共識解決擺低講再見點都好過心掛掛搵唔到機會俾自己釋懷
每次睇完都想食枝煙
好唏噓
你講得啱
如果無呢種錯過大家嘅深刻
可能就只係一對普通愛侶

而家會成為記一世嘅人
我寫完真係瞓唔到覺...
要開個poll睇吓幾多人睇到喊
多謝你啊
我琴晚寫結局到而家食咗一包
兩個主角嘅視角 另到成個故更加完整
好多時現實生活 其中一方永遠都唔會知對方諗緊咩
只可以單靠幻想 有時會諗去好果邊 有時會諗去差果邊
呢個故正正寫到佢地諗對方諗緊乜嘅時候
其實都有啲估錯 所以主動對段感情縮開咗
令到成件事更加有遺憾同幻想空間
如果佢地知道哂對方諗嘅嘢 例如早啲知佢夢見到佢
會唔會有唔同嘅結局呢
不過受過傷想再一齊返真係需要更加大嘅勇氣

多謝樓主
睇完以後每聽一次喜歡都會諗起呢個故
你知道 你曾經讓人被愛並且經過
就算可以改變過去 都未必有更好嘅結果
夜晚心血來潮行左轉詩歌舞街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞