IT討論區(104) IT狗平安夜無女都係OT啦

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
令其他人一齊大致上正確使用git 唔係咁易
都係既 要夾成team人邊支branch, merge conflict, 如果少過3個人係易
你呢個都係technical 問題
通常無既原因唔係technical 問題
係..咁不如自己買usb算啦
我都係咁
個SA要個pj,我比個usb佢
岩,50k做p仔大有人在
其實一路唔明點解developer 同SA 係同一條career path
我又未試過唔掂code既人話唔比用git 佢地連個git字都唔撚識串啦
反而係會有落手打code既人拒抗用git 搞到想用既人冇得用
的確,有都未必個個識用
即使係銀行,見過D SA都係就咁用master行到尾見到都興奮
又見過master無protect比個p條攪到亂Q曬,呢D我諗係香港都好commom
係香港呢個成日鬧人,怨氣咁重既社會
PM同developer而家都咁有芥蒂,P仔成日鬧PM on99離地,香港SA同developer分開career path行既話應該又一輪大戰
唔止就咁用master 仲要入面有啲commit係partial既build唔撚到野既
兩樣野無乜關係
分唔分開要屌既都係要屌
未落手打code debug好難知有咩tech同用邊種design pattern
我指system analyst
係香港,SA要教P仔(好多AP都係同P差唔多㗎咋),又要幫PM攪文書野,班細既做唔掂你直頭要落手做POC甚至寫埋,都幾惡頂
到時SA分開一條career path,寫doc唔識寫問番P仔,到時又鬧一輪
點睇一個ap要教sa做野
你叻仔囉
咩年代 仲 P AP SA PM
有分別咩
我都唔知
呢家睇人工同權責做人啦
統稱黎囉,落到地就間間唔同啦
做過醫院agent成日sell我HA工
你上網搵下就g邊堆agent有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞