IT討論區(104) IT狗平安夜無女都係OT啦

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
本身講緊zgit 問題 即係大家合作問題 你一個人用git有咩用
我依家果度都用緊類似zgit 既野
雖然d code 都唔多郁
唔好成日覺得我撩交嗌先得㗎,都係描述梗事實啫
本身無git你自己起人地唔用得你自己用,至少人地改左咩你都好易睇到,merge同manage都易D
如果你係大粒野話到事既,起個git做番原本D code migration,就係另一個story啦
我自己用自己個github個senior話呢度唔比用
會有security問題
咁佢地點version control
的確大把公司唔比上github
share folder copy and paste
5年經SA應該係濕鳩公司SI
舊公司都用github
用local ma
github啫係帶走d code,即使你覺得好安全都無咩人肯答實你無問題
tcon同banking都見過5/6年經SA
不過濕鳩SI出個SA比你,你下份都好少搵番AP啦
OK, zgit萬歲
local炒harddisk我未仆街
你交貨比佢,share drive都有copy㗎
本身你local炒harddisk,你未交比佢果part都係無曬㗎啦
最緊要唔好比佢平時影響到你啫
share drive呀豬呀狗都搞得又冇log
咁你本身無用git,死自己harddisk,一樣後果
自己有用,人地係d file到加句fuck you,你係share drive拉落黎再兩句command 就check到唔對路啦
其實我覺得冇問題..
尤其你自己一個打世界得自己main是但啦
你話公司無飲水機,無雙mon就話姐
無git無所謂啦, 個pj owner又唔係你
呢D咁介意做乜, 返工逗糧姐
自己1個做真心冇所謂
最慘唔係
db 都抄local copy
前提搵到下一份
依家個斷層係AP 唔係SA
咁總有人做AP就到頂既......
自己一個做,只係share folder變左local,咁點分version同做d testing野
(唔係撩交嗌,真心好奇only)
github enterprise 可以放intranet
公司唔肯俾錢jei
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞