[恐懼撚收皮]病毒變種 只會增加傳播 降低致命或其他毒性 係常識黎

1001 回覆
137 Like 641 Dislike
最好笑係佢自已屌埋自已quote 果篇文係“呃funding既科學家”,但係自已覺得篇文好可信,用個標題周圍屌人

都唔洗反駁佢,自已搬石頭砸自己的腳,衝出黎柒

同支那佬罰澳洲一樣
「我只係講中一讀過嘅生物學概念出黎
好驚訝好似全港無乜幾個理科生」
佢中一生物學老師:

淨係識copy and paste應人
熱狗最唔講科學,淨係識tag 人做黃絲精神病

建議去講多D書先
熱狗最唔講科學,淨係識tag 人做黃絲精神病

建議去多D書先
勁到宿主都死Q埋, 仲點傳播?
樓主講得好啱 唔知啲人坳黎做乜春 呢啲常識都無 傷風感冒 流感係好成功嘅例子 尤其是係可以做到同人類共存 我哋身體裏面嘅細菌 所有生物包括細菌病毒 做到傳染力極高 繁衍到好多後代 先叫成功
叫人好容易死嗰啲 其實相對上係廢 咁當然啦死亡好恐怖 咁呢個係人類嘅角度覺得造成傷害好大 但係用生物學嘅角度咁容易令人即刻好快死亡 仲係進化嘅起步 好似伊波拉病毒咁其實係廢嘅

不過武漢肺炎都差唔多 進化到算係咁 傳染力都算高 仲要無聲無息 其實再過多幾個月幾年 佢仲生存喺度嘅話 可以當佢係流感咁樣看待
有晒新聞,有晒research data你都唔去睇,走去信樓主

無問題架,呢個世界總有人去信邪教去飲雙氧水添😊
放心,你弱智都唔會即刻死,不過我唔會大大聲周圍講俾人知

不過弱智點會識諗呢啲
咁你咪再質疑返之前嗰啲科學家囉 戇撚柒鳩 駁返我點樣唔係? 生物嘅繁殖率越高越係算成功 呢句常識到冇得再常識
傳播率越勁細菌越容易生存 咁撚簡單都要去搵嘢反駁 連登仔智商陷憂
本身科學就係今天的我打倒昨日的我,前提係有新證據新發現。如果無視新證據新發現,你只不過係迷信科學,同啲生座撚無分別。

下面條link 呢就係樓主曾經quote 過嘅,呢隻變種就傳染性比原本高,死亡率更比原本高。死得更少人只係醫生學識左點醫人,並唔係因為變種做成咁。
我唔知點解樓主quote 呢篇文啦,呢篇文完全support 唔到樓主個講法
https://www.ft.com/content/811dd66e-f045-4815-b717-3f1d076a0f35
又一個中一生物學家衝出黎柒😂

本身科學就係今天的我打倒昨日的我,前提係有新證據新發現。如果無視新證據新發現,你只不過係迷信科學,同啲星座撚無分別。

下面條link 呢就係樓主曾經quote 過嘅,呢隻變種就傳染性比原本高,死亡率更比原本高。死得更少人只係醫生學識左點醫人,並唔係因為變種做成咁。
我唔知點解樓主quote 呢篇文啦,呢篇文完全support 唔到樓主個講法
https://www.ft.com/content/811dd66e-f045-4815-b717-3f1d076a0f35
U make my point on99 咪就話變種傳染性比原本高 咁咪愈勁囉 你有冇睇我打啲乜啊?蠢材
其實佢呢隻死亡率唔算高 唔使咁大驚小怪 對比嗰啲致命嘅 同埋你係掉轉咗concept 應該係話原本醫生唔識醫 之後識 因為有sars呢啲前車之鑒 好多時候病人係俾人醫死 武漢肺炎好成功
佢一直變種冇人知 尤其是你喺香港點會攞到真實數據 佢喺大陸變成點都冇人知
你確定每一次變異都係向好個一個方向行
人類變異都會冇咗隻手小咗隻腳之後先有鐮刀裝紅血球啦

而且死亡人數 = 染病人數 乘 死亡率
我哋唔在乎病毒係咪成功
只係在乎病毒帶來幾多經濟人命損失
你話樓主講得啱,樓主話變種變得傳染力更強嘅時候,病毒本身致命率一定會下降

依家證證左樓主講法係錯,其實你支持樓主呢乜?
真係冇得救 仲係喺自身角度出發 而家講緊生物學角度 你同我講緊經濟人命損失 唔怪得知溝通唔到 老實講隻病毒幾時變種冇人有確切答案 傳到去香港之前邊種咗幾多次 喺其他國家又變啲乜 無人知
睇返個數據咪知道囉 香港染咗幾多人/死咗幾多人個比率
香港果隻唔係英國果隻黎架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞