[恐懼撚收皮]病毒變種 只會增加傳播 降低致命或其他毒性 係常識黎

1001 回覆
137 Like 641 Dislike
係,講得無錯
就咁講呢隻病毒死亡率低 死都唔肯認
恥笑樓主係唔會停
又要講埋睇埋其他地區乜乜柒柒 有咩意思 不如講喺非洲傳染 梗係睇大數據㗎啦屌
但係而家討論焦點係英國變種病毒
(加上雖然proof唔到香港冇變種,但係你都冇證據表明佢有變種)

討論其他國家嘅變種,係混淆論題
所以無謂同佢嘈,明明講緊A佢走去講B ,愈講愈遠

亦都唔會有結果,集中恥笑樓主就得
仲要證明佢有冇變種 兒登 只可以講如果病毒唔會令到人死亡 傳染率會仲高 就係咁簡單
樓主不願面對
學你哋quote嗰篇野 如果病毒再變種令到死亡率低返 或者醫學可以cover返另人無咁易死 咁即係樓主岩 有咩咁難呢
你有冇講過醫學cover到?
未聽過傳染病會因為死亡而傳染得勁啲
唔記得左樓主話唔洗用藥
專殺廢老

Boris Johnson has warned that the new variant of coronavirus that emerged in the UK is not only more infectious but, according to new data, may also be 30 per cent more deadly.
掌心雷,所以防疫係政治

唔可以俾廢老死
好撚好笑 上面果段只係證明死亡率大左 完全無證明到同傳染率有咩關係 感染人數多咗≠更容易單對單感染(傳染率大左) 成班人係到斷章取義
用所謂呢段嘢 去證明 傳染率同死亡率無關係笑撚死
全文第一段

順便恥笑下樓主

Boris Johnson has warned that the new variant of coronavirus that emerged in the UK is not only more infectious but, according to new data, may also be 30 per cent more deadly.
無問題架 重點傳染率大左 再等佢慢慢進化 死亡率細返咪勁囉 而且又要講多次 佢死亡率重要係根據其他因素嘅 可能係醫療資源短缺
咪就係 死廢老阻撚住我打籃球雞又冇得叫
病毒變化係random,如果加左殺傷力同時唔影響傳播既都一樣可以
全球飛機只準載貨人要坐船都仲話,現代擴散得好快
廢事理你,你成日偷換概念,講緊A你走去講B

我恥笑下樓主好過
輕輕的一推
呢個都要推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞