[恐懼撚收皮]病毒變種 只會增加傳播 降低致命或其他毒性 係常識黎

1001 回覆
137 Like 641 Dislike
我估如果成個世界都行自體免疫既話 可能真係會好似樓主所講咁 但始終宜家全世界都唔係行緊自體免疫 醫護水平既提升同人民既抗疫意識等等都會影響到個病毒既發展
例如隻病毒變到傳染力同殺傷力都勁左 但醫護既水準同人既抗疫意識提升 可能結果係會導致數據上既死亡率下跌 但咁唔代表隻病毒進化到廢左 所以都好難可以總結到樓主係岩定錯 唯有係信學者
好感動,呢度多個正常人

唔會偷換概念唔會離題好難得
唔好俾啲無聊人spin 走
但係冇恐懼撚嘅幫助就攬炒唔到。
恐懼嘅存在好重要。
每年都有流感,每年都有變種
我意思唔係武肺係流感
但根據個趨勢,隻毒會變到好似流感咁款
即係靠食藥同免疫力醫
事實上隻毒喺亞洲殺傷力係較細
其實有啲醫生有講,只係主流媒體唔鍾意報
其實有無諗過係亞洲人既防疫意識強d
你係香港有無見到人唔戴口罩
但係外國 大把人唔戴 呢個問題所型成既差距已經可以好大
唔係睇幾多人中呀,係睇隻毒既重症率
防疫意識既提升唔一定係會令感染率下降 重症率都可能會下降 你發少少熱就去驗同你死下死下咁先去驗已經係唔同結果 所以防疫意識係影響非常之大
燒先驗叫防疫?
病緊㗎喇喎
同埋驗完唔代表你會免疫㗎喎
樓主潛水了
恥笑到1001
識分細菌同病毒先出黎柒啦
你咁撚醒 分黎jm9? 病毒同細菌一樣 傳染率越高率成功
你覺得其中一隻傳染率低啲會成功啲
推到1001
🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯
你睇清楚篇文講咩未呀醒目仔
同埋上面一直講緊病毒演化講講下你講細菌
建議直接ignore 佢,佢係呢個post 不嬲都偷換概念,人地講緊A佢就帶你去講B, 你反駁佢B就帶你去講C

永遠都唔到題,永遠唔會完

集中恥笑番樓主就得😂😂
好老實進化論套用係咩生物都可以 繁殖率越高越勁 代表物種越成功 係咪咁撚難明?
有冇諗過係你自己蠢 咁撚樣都仲未明
樓主繼續潛水😂😂😂😂
你咪當我蠢Lor,反正我又唔會停止恥笑樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞