Running Man 討論區 (33)

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
兩個大賞歌手拎綜藝大賞都關大神事

李孝利 金鐘國
恭喜哂
d大6人仲賴話咩今年rm拎少左獎
明明拎親都係大獎
都痴線
冇人叫你地睇架
大賞出左中字
岩岩睇完 睇黎佢地真係預左交惡先會咁講
喺依啲場合講到咁白
btw好撚正
同埋依家起碼會有飽飯食
之前就紫菜白飯完場懲罰次次一鳩樣咁濟
上兩集都係潑下水就算 但有時會送啲正野
韓牛 airpod pro macbook
成件事都幾長幾複雜
簡單黎講係果陣turbo同本身公司不和咁 然後解約
之後間公司個老闆就想封殺佢地
果陣大神就幫佢叫佢上家族誕生
類似係咁
睇直播 唔太識韓文 但見到台下面
鐘國光洙世贊個樣笑得勁仆街都估到有啲嘢
原來內容係咁解
我都要講返句:崔寶弼fighting
P.s. 我見到連冪pd ig都勁有愛祝haha 鐘國拎獎 我諗真係得某pd同大家冇默契
有冇link?
我諗全部成員都無人鍾意佢
..封殺係單飛個時 中間x man跟住單飛三冠王第二次巔峰太受歡迎 唔係大神叫上家族 你資訊錯左
好掛住冪pd以前智孝成日捉佢衫領
佢係同公司不和 但最終被封殺係因為代表韓國出席唔知咩大型演唱會
公司要求佢咪嘴佢唔肯 之後唱完 無鞠躬就落台得罪左D政界人士
大概一年到解封就被在石邀左去"同居同落"
個陣兩個都唔紅 可以話係識於微時

後來輾轉就去埋x-man做固定
但又因為有義氣去左美國出席劉承俊個婚禮多左好多haters
之後三冠王搞到其他大公司藝人無肉食
其他公司就係咁出新聞做鳩佢 話佢大大隻隻有咩理由可以係咁拖唔洗當兵 製造輿論
搞到鐘國明明仲有隻碟要出 急急忙忙拎完三冠王唔夠3個月就要當兵
隻碟0宣傳

出返黎先係家族誕生
同埋佢之後係強心臟有講佢先係家族誕生第一個成員(當兵個陣已傾好)
個陣仲未有在石

所以佢話自己唔係劉line
因為佢仲早成名過大神
只係大神係佢最重要既人
Turbo(第一次巔峰)—》不續約單飛唱歌,但被前公司封殺
單飛有一個男人 加大神照顧叫上綜藝x man ,先翻到身拿歌手三冠王大賞,2005韓國叫金鐘國年(第二次巔峰)

2006跟住被迫去兵役(傳係三大公司都有迫去兵役,因idol)個小射手節目都要中途下車,兵役加文藝兵事件令到人氣下滑 要家族誕生先好點

到running man能力者加熊孩子先又勁有人氣 (第三次巔峰)
感謝上面既補充
大神同鐘國真係好好感情
班支那連昭旻著咩都關佢哋事係到屌

人地鍾意點著關你撚事咩成班傻尻

上個禮拜唔係好撚愛國話唔睇RM架咩?國家尊嚴呢?做咩依家又睇人地攞奬講人地衣著呀

Turbo個陣 (人氣第一巔峰)因為姓金條撚樣係咁打鳩佢地
又襯佢地有人氣 揸干揸盡
佢地逃走再解散
跟住鍾國單飛 比前老闆封殺無人敢寫唱比佢
直到二輯先紅起
去到三間電視台大賞之後 (第二巔峰)就因為太紅 比成班agent 公司封殺 逼佢最紅個陣當兵 個陣仲要有固定綜藝同整緊唱片
但本身佢老豆係職業軍人 鍾國本身可以免役 但因為輿論搞到一定要當,但因為佢背傷問題去左做公益兵 但都比班友屌到仆街唔正常股役 人氣大減

佢服緊役個陣 家族誕生PD (前X-man) 已經一早搵佢做固定 仲早過大神 , 佢一返黎拍第一集就扯起收視但都比人屌 屌佢黐大神同孝利

再到RM 經歷人生第三巔峰,再到比人強制下車,再同時成為幾個綜藝節目固定班底。

佢人生跟本可以話係經歷高山低谷,可以拍自傳。唯一有樣嘢衰係結唔撚到婚,成班fan屎一直係到等緊
無偏見既可能覺得只係搞gag

我地有偏見既見到佢地d表情就覺得有d單單打打
你補充左好多
【Theqoo】第一位拿到歌謠大賞和演藝大賞的男藝人:金鍾國
2005年SBS歌謠大戰大賞
2005年KBS歌謠大祝祭大賞
2005年MBC歌謠大祭典大賞
2020年SBS演藝大賞大賞
咪就係
點都係國鐘提攜後輩大神
當年出道粉絲見面會都係用新人大神做mc
出糧仲要直接銀包比

(純粹講笑
真係好大起大落
應該咩到睇化晒
其實覺得佢同jessi都幾襯丫

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞