Running Man 討論區 (33)

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
屌 鐘國一上台講嘢我就即刻眼濕濕 明明聽都唔係幾聽到明
【2020 SBS演藝大賞】完整得獎名單:《RM》&《我家的熊孩子》金鍾國奪大賞:「感謝幫助我的人、粉絲們」
https://www.koreastardaily.com/tc/news/132443
鐘國 : 今晚要瘋狂做Gym慶祝
要轉諗法都唔會依家/將來先黎轉啦
依幾年rm佢係支柱咁濟,但都唔行綜藝路就知佢志不在此
今年攞埋百想男配就更加唔使諗,專心做演員衝男主好過
往年會去haha間鋪慶祝
今年應該唔會
原來Golden Content獎係勁野黎
每人一個金獎座
我都係佢自己係咪都有少少想喊?
btw RM post 久違地上熱門
終於唔係因為衰野上
我覺得傴可能係依家趁後生
想拼搏下其他事業生涯&唔想被綜藝限制住角色

但年紀大D 40鬆啲左右 會開始求安穩D 八足D 到時又唔同諗法
我覺得可能係依家趁後生
第一眼望以為拎住維他檸檬茶
haha間舖haha又要發癲
能力者
比大神成條原條五花肉打包走
韓國男演員一般都係40歲打後先紅出頭/有代表作
演員黎講光洙仲「後生」,想繼續衝唔出奇

反而係昭旻就可以考慮吓綜藝路
睇好佢做落去可以贏大賞
鐘國得獎感言:「說不出來的感覺,我拿過歌手的大賞,但當時覺得心情沉悶,後來就想為什麼那個時候沒有去好好享受那一刻呢。大家都讓我提前準備獲獎感言,但我什麼都沒準備,就怕準備了萬一沒拿獎要怎麼辦。剛才我一直在想『不要喊我不要喊我,萬一喊到我要怎麼辦』。我是個歌手,以前的我根本不知道什麼是綜藝,但我認識了劉在錫、姜鎬童等好前輩,感謝他們和幫助我的人。我還有自己的粉絲俱樂部,感謝粉絲們。和我一起合作的工作人員也共事了10多年,也謝謝他們。看到Running Man成員們,更讓我心情激動。以及《我家的熊孩子》申東燁哥哥很照顧我,感謝各位同仁們。今年的一年大家都很艱難,原本以為很簡單的一年,沒想到會這樣艱辛,希望大家能夠打起精神,希望我自己能夠為大家帶去一點點快樂,謝謝哥哥嫂子和侄子們,希望媽媽健康長壽。」

似係前幾年D 拎Global獎
算係因為海外人氣&老字號比
拎獎好開心rm要一直紅落去
想知大神今年會唔會去KBS演藝大賞,唯一HT4都冇埋
MBC就預約大賞
由被下車去到拎大賞感動
其實mbc今年同佢爭D人 我諗都預輸硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞