Running Man 討論區 (33)

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
寶弼年尾瘋狂撚班友
個個玩完一次先話示範俾佢哋睇仲要計錯兩次數
柳演錫本身幾型 做一次嘉賓變咗王鼻子仲玩到流口水
下星期又有老千特輯
今集估歌隻驚擺明玩鳩個男嘉賓啦
笑到抖唔到氣
仲要個制剎唔到
世贊今集瘋狂搞亂哥哥妹妹都好好笑對大用平語,對細用敬語
我直頭覺得係今集最好笑既地方

之前同fd傾過呢個話題,韓國人唔係同年生就會有階級觀念
台午聽到世贊鄭重咁向佢道歉佢都係一句唔緊要就帶過佐
應該係頭廿年住德國所以跟本唔care呢d禮儀
但係韓國人好睇重呢樣野
認識新人第一句就係問佐人地幾歲先
之後係車世贊叫姐姐個女嘉賓話自己係88年之後兩個都好尷尬
D 車玩幾次都唔爛 我驚到時爛既係成員
但好彩全集得2個game
見到玩擲柶已經過左一半時間心諗係咪又要剪走game
好彩唔係

七封真係好正係babo
另一個男嘉賓好靚仔
期待下集,今集唔吸引,特別玩棋

最好笑反而係頭20分鐘
而家好似係一集好睇,一集就悶d
pd有d題材做得好d。同埋有時有d悶既就剪好長,搞到有d game要cut咁
李伊利雅 光洙 昭旻 柳演錫
係咪之前aoa做嘉賓嗰集
估歌仔要我哋香港人都識既話,絕大多數都係秀英20歲個時 即係2010年
估歌仔依啲原本係第2個任務決定食咩就變咗巴士game
睇黎真係放太多時間落擲柶
柳演錫睇劇就覺得好型,點知上到黎就變王鼻
冇人推佢落去,跟住佢拎轉頭個下堅有王鼻平時風格
最後嗰game寶畢計分都計錯
遲早會俾佢地拉埋牆角打
昭旻講公司形象笑左
不過前段悶左d
依個韓國傳統game睇左十幾次都唔係好明規矩
昭文依個妝好靚
其實同飛行棋類似
用個啲木棒擲出 豬狗羊牛馬,根據結果隻棋就行幾多格
棋行完一轉,返到起點就贏。如果中途重疊就會食咗人哋隻棋,咁對方就要返起點(不過今集加咗炸彈同重疊唔會食對方)
如果隻棋去到角落頭turning point就要轉方向行
咁可以打斜行?
同埋out左個範圍會出局?
可以 要隻棋啱啱好落到turning point就可以打斜行(會比一直行外圍大正方形快好多贏)
out咗個咩範圍?你指擲木棒個時?其實都係睇佢地點set規矩
秀英個清潭洞規矩就要set條線界外擲入個範圍
剎唔到制令隻game反而搞笑左,無咁多技術成份
一開始秀英話要問清楚d規則,都已經幾好笑,好熟rm既套路
行冪pd路線
沇熹中段先開始活潑
見佢係車答問題都好踴躍
錯1次唔夠
仲要錯2次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞