元朗上車盤8

1001 回覆
6 Like 22 Dislike
未開哂學唔敢講,一開學去體育路都係塞
大把位坐 放心
成個朗屏都係雜 詳情睇番第一頁
多廢老, 南亞, 鄉黑,朗屏特色來。但亦都係元朗特色, 唔好以為住Yoho無事,睇下721發生咩事。

適應唔到就唔好揀元朗。
住yoho 算喇

朗8環境無你想像咁好, 多車房(黑底), 多鄉黑, 又多南亞。成日都有好多南亞係個公園聚集 唔知做咩。接受唔到就唔好揀朗屏, yoho會好d
原來有特別班,咁唔怕啦,唔係你溱柏返九龍灣真係萬里長征咁
返過一兩日九龍灣都有位坐
我行去輕鐵咋 返隔離區
另外屋企人返元朗 唔想煮就食埋行返黎岩岩好
想問多句架車而家係用新出口出入?經邊條路往返朗屏站?
睇以前好多人都話塞好耐咁,而家係未改善左好多
新路口只係for出,所以出去溱柏就會避左塞公庵路既時間。
至於公庵路果個位,平日都係好塞(當d大車駛入去駛出元朗南d倉時)。但如果當你番9點鐘,你應該唔會塞到果個十字路口,起碼開左新出口就無了。
其他溱柏巴打可以補充下。
因為你出門口可能都要大約7:30-8點,果度未算好塞。
想問 譽88,尚悅,蝶翠峰 果邊夜晚係唔係周不時有陣臭屎味???
應該係村入面啲豬欄傳出黎
下...雞地果邊好多食肆,行去合益街市都唔係好遠姐
唔想行搭輕鐵又得,無人叫你困死係果個商場
將雞地納入yoho區配套都仲講得通
但合益街市就...
梗係唔係配套啦,所以我話行過去都唔係好遠,輕鐵都係一個站
如果你要街市開正你屋企樓下,環境又一定唔會好
但樓上講緊yoho配套麻

朗城世宙嗰頭啲民生配套係好啲喎 行去大橋街市好近
而且出街點會只經西鐵 幾分鐘已經行番出條大馬路

所以我先覺得配套黎講 點會比yoho差
咁都係,同埋YOHO近元朗站都唔係咩優勢了,搭車愈黎愈多人,西鐵難上巴士又無位坐 遲D起埋第4期都唔知點搞
世宙其實唔使10分鐘都行到去yoho

生活配套的確較方便,但樓下市容麻麻

Yoho mall雖然好多嘢唔實用

但樓下有個靚商場,感覺良好啲

所以yoho個branding係做得好啲,朗屏嗰邊要靠唔知邊個起”三寶”呢個名嚟sell
大佬點只branding做得好地產商真係億億聲咁去起個大型商場出黎,幾多大牌子同靚餐廳

朗屏,教育路係民生,小店多 係舊元朗風味
住夾住球場果兩幢樓慘啲
樓下成堆蝻
女仔夜返屋企都要急急腳行
鐵路盤都講到無優勢

咁去買瓏門囉實有位坐
上面對比緊朗屏喎,你講到屯門咁極端
不過我自己唔係朗屏上車唔知果邊難唔難上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞