元朗上車盤8

1001 回覆
6 Like 22 Dislike
元朗Grand Yoho 2房 首置客785萬承接
16:15 2021/02/12
美聯物業助理區域經理張瑋津表示,元朗Grand Yoho 1座7樓H室,2房間隔,向西望樓景,實用面積約500平方呎。原業主放盤約2個月,吸引外區首置客承接。客人心儀上址樓齡新,裝修企理,而且可承造較高按揭,合乎預算,故火速決定入市。雙方議價後以785萬元成交,實用呎價約15,700元。

資料顯示,原業主於2016年10月以約636.8萬元購入上址,轉手帳面獲利約148.2萬元,物業升值約23.3%。

責任編輯:黎煥成
朗庭園呢?
SHK樓19年樓齡
近輕鐵站 樓下有好多巴士線
6M內好似都有2房 42x-43x尺
玩wfh學生未返學更係上到(依家都8-9成full返工時間),到完左你上俾我睇係上到既,8點上兩三個咯,搭過咁多次元朗站係無乜人(最多一個車門得幾個人)搭西鐵,點解?係上唔到啊上啊到啊⋯⋯

萬景峰去地鐵又得去西鐵又得,巴士路線會少得過元朗?元朗你住市區多人到核爆,野食又少,住荃灣都叫有個臭海望下同多野食d
我搬左去yoho幾個月未試過上唔到車

可能依排wfh 啦

呢個post真係痴痴地 睇壞人 8m都叫人買溱柏呢d

人地問元朗又叫人睇出小小 講講下又叫人買港島300尺

成日叫人買返出去 人人都返港島咩

我另一半係新界西醫院返工 如果聽連登仔講一定都係買港島樓好
呢大半年wfh直頭係鬆動上車大把位淨

到正常返工返學上唔到咪等一等/早些少出門 香港地係咁架啦 本身元朗站盤既吸引力仲有好多因素

以前痴屋企住九龍係樂富果d咪又係繁忙時間成日上唔到

咁洗唔洗搬去荃灣
我係朗屏上地黨鐵都大把位啦...元朗點會無位上車?
聽落好似好多人想唱淡元朗站入貨
一係山旮旯溱柏 一係接荃灣溢價樓
總之元朗站近乎完美配套地段就唔好買
咁多人想入yoho4?
Yoho 4其實景觀有啲9
得向北同埋向西(大馬路)有景,其他就樓望樓.
不過西就西斜,北就食西北風.
最靚應該係站東北望park yoho 果個位,不過如果grand yoho 起左6,7座又係無左一半景
好似上個月sell hk 已申請賣樓花,就快開賣
住屯元天嘅點會唔知
仲有呀 話元朗站上唔到車班人知唔知
元朗站唔係得yoho班人搭,仲有輕鐵一車車嘅洪水橋大馬路沿線居民、尚悅錦繡等等屋苑嘅村巴都會落元朗站駁西鐵,咁講其實得罪全元朗嘅人

咁重要嘅一個交通樞紐,你估真係咁廢咁冇牙力咩
同埋一定open kitchen
睇落有幾座好貼gy
真站頂SHK 大商場肯定唔平啦 灣灣山山都咁貴GY貨尾咁貴都賣得7788
上次去睇gy貨尾,feel到可以同yoho 4握手
買左附近 係就係曬啲 但冇你講到咁誇張
10分鐘行到去西鐵 (男人腳長行6分鐘) 6m價 性價比極高

邊個唔想買yoho 但住到人 景觀少少開揚都唔會係6m價啦 尚悅山旮旯就唔好比啦

同埋有人鍾意落樓下就係街市 有人鐘意靜
睇餸食飯啦
其實真係睇人
唔係下下都要YOHO
有人鐘意方便近街市近大馬路就買世宙
有人鐘意靜d 就買采葉 溱柏
有人窮但要會所又新 咁咪尚悅lor
同埋我住咗元朗10幾年 平時8點3元朗站上車
最多都係等一班 (啲人唔上車唔係因為上唔到車,係唔想企咁迫 或者等緊天水圍開個班車 你趕時間一樣都可以上車) 朝早行得快左 咪會等下一班鬆動啲囉

Btw 采葉既10分鐵 係講緊屋企-西鐵站拍卡(你可以試吓yoho town 行過去拍卡位要幾耐)
咪聽啲aa 亂咁吹
元朗只買Yoho 其他唔洗講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞