元朗上車盤8

1001 回覆
6 Like 22 Dislike
諗住依家都低水上左車先
住返7-8年換樓
唔想買太舊 怕好難甩手

夠錢買600萬會唔買600萬咩
邊度
蝶翠峰
采葉庭
雍翠豪園

尚悅呎數三百零四百頭 呎 果d兩房單位垃圾盤黎其中一個房細到近乎唔住得人,放雜物差唔多

尚悅兩房既話 得超過440呎 果d盤先叫正常
7-8年都唔短 自己諗下住得開唔開心先買

自己住得舒服最緊要 人人要求既點唔同

Btw你出出面開post問一定個個叫你買舊樓仲要愈舊愈好
有錢有得揀
無錢既話 揀大定揀細?

而家市咁差都咁難揀
市好真係等食屎
真係人人需求唔同

講緊7-8年既話 有打算生小朋友緊係要大d 而且有小朋友之後開支又多左 其實換樓都難左

如果得兩公婆生活 上車又唔怕細小小 最緊要易轉手
如果300尺或以上 算可以接受 頂住先
但如果住300尺以下 其實生活都會幾痛苦
咩空間都無 買多少少野擺下都難
唔好講擺雜物 要日日執屋
比成舊野上車 換黎咁既生活
300尺下真係租樓算
同意 兩人住最好有一房啦

但納米樓好多都有價有市

你睇朗8果d 2xx尺都勁貴

但你去租樓又係白白支出 特別依加個個月都低息供平幾年蚊樓 租仲貴過供樓

這就是香港
供平幾千蚊*
映御3 百尾係咪全部都 Open Kitchen?
映御連 頂層特色單位都係Open Kitchen
1樓 你買埋我個份
師兄識d野
尙悅7就係7
有興趣可睇番之前尙悅vs溱泊之爭
地鐵盤只有地鐵盤先有比較性
今日見aa 廣告溱柏3房6.9m
點解邊個forumd人講親尚悅,都搬溱泊同尚悅比
兩個比其實好唔公平,一定係溱泊贏哂
(budget 唔夠或鐘意雞地當然前者贏)

個人認為尚悅對手得 蝶翠峰,采葉庭
三選一既話真係諗爆頭
不嬲都係yoho 跟住朗屏三寶 跟住就新元中 采葉 尚豪個堆咁落 睇價就知啦 有咩好嘈
佢講到尚悅咁正,我唔抵得
尙悅7就係7
有興趣可睇番之前尙悅vs溱泊之爭
點解無論邊個forum既人講親尚悅,都會好自然搬溱泊同尚悅比
兩個比其實好唔公平,一定係溱泊贏哂
(budget 唔夠或鐘意雞地當然前者贏)

個人認為尚悅對手得 蝶翠峰,采葉庭
三選一既話真係諗爆頭
其實我都唔知 見親都係咁比
行申:食花生
個人肯定排采葉庭先 望落都方便過尚悅
1樓矮過隔音牆,反而仲頂到少少聲

上面真係直接對住F1塞道的,日日環迴立體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞