元朗上車盤8

1001 回覆
6 Like 22 Dislike
我搭西鐵返工都十年,有八卡頭一個月係上到車既,之後除左有疫情之外,元朗站次次都上唔晒(本身已經少人上車,你即管反駁點解元朗人唔搭西鐵),依家wfh同唔洗返學都上8成,今日新年8點元朗都上左7成-8成(今日先搭完,差在未拍片)

大鴻輝出名食垃圾...荃灣西大把商場都唔太多人而又開左好多間野食,要文青行遠d又有紗廠,要買家私又有幾間大野,要公園海旁又有,最緊要人流絕對少過元朗公園,荃灣通宵車點都多過元朗

高級係唔係指個間垃圾壽司
膠論
不如你話12點大把位
其實如果咁多人8:15-8:30上車就唔會塞8:00, 用下腦啦你
唔計近西鐵~
翹翠峰 唔錯
你8:00上車8:40去到中環,行最少5-10分鐘,再等lift,上到去打卡都係岩岩好咋,定你以為落車就係返到公司
點解咁少人講村屋⋯。

養緊兩部車

租村屋租左成年都搵唔到好盤買

好灰
柒頭係唔會知自己柒既
再聽你鳩up都浪費時間
有無人都留意緊洪水橋果頭嘅樓 eg 玉桂園
朋友住果頭話有小巴直到元朗西鐵站/元朗 車程10分鐘內
將來果頭又會新發展,
村屋養車正 但要搵個質素好既村屋好難
有無好介紹

呢到有無as介紹下? 啲佣平過出邊就得
其實元朗居住性價比一定唔會輸
講居住即係要睇衣食住行

衣、食:大型連鎖店有、街坊小店仲多
住:7m = 4xx尺、十年樓齡、大型屋苑、鐵路盤
行:出油尖旺/沙田/機場半粒鐘左右,港島中區45分鐘左右

下下拎「大西北」、「元朗國」黎睇死元朗嘅人,其實已經同佢地無咩討論空間
屌哩個post不如改叫 yoho上車盤 啦
同意與其買荃灣工廠三寶不如買YOHO系列
荃西行去三寶都要15分鐘 但加多10分鐘已搭到去YOHO 不過車費當然每月貴好多
我住過YOHO系列幾年, 返工時間元朗其實真係好難上車,
有時落大雨, 大欖屯公炒車會多左一堆人搭鐵, 咁就真係仆街了, 迫到沙甸魚咁
但見呢到唔少人話易上車, 可能呢一年D人WFH?
呢一年WFH係明顯少左人搭西鐵 仲可以揀企邊度添
以前正常返工時間 朗屏站都難上 去到元朗站勉強再上多幾個 面貼面咁痴住
你話係咪真係多人到完全上唔到車 又唔係 等幾班車都會上到 但絕對冇上面講到咁輕鬆咁易上車
以前無疫情前返工搭西鐵
開工都係9點
天水圍上滿大半卡
剩返小半比元朗排隊既人入來插針咁插
日日沙甸魚咁迫
去到錦上路完全上唔到人
真,除咗yoho其他元朗盤都係垃圾
或者元朗真上唔到車盤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞