元朗上車盤8

1001 回覆
6 Like 22 Dislike
揀蝶翠峰吧
兩房5球中有交易
係衰在低密度,仲要比尚悅同埋其他樓圍撚住
shuttle 唔係大巴,其他野如質素間隔實用一定好過尚悅
事實上呢堆發展區行政區或屬元朗區
當區居民日常生活,衣食住行都好依賴元朗市,咁多年都係,元朗市甚至輻射到隔離北區/屯門,因為大西北最大個「市區」就喺元朗。
咁講係相向,我住元朗有時都會落屯門去上水,無意比較,只係道出生活習慣嘅事實

朗屏更方便價錢反映,睇得尚悅都係budget所限
但其實你話朗屏好屌打尚悅近市中心?我又唔係咁同意,其實大部分野大馬路以南都搵到,如教育路,有時約食飯反而尚悅溱柏仲方便過朗8 映御呢啲
佢開則差就真係公認 屌得落
其餘用料手工未至於要屌得咁大力,係幾間爆浴室玻璃嚇人啲,要屌用料手工,我屌世宙海之戀先
一句講晒
朗屏去yoho絕對快過尚悅去yoho
我住尚悅嘅朋友都走夾唔抖,你吹奏你事
呢啲唔叫吹奏ok
係踩 但無必要踩咁盡
貪新又窮不如尚悅
我住過嘅朋友都喊三聲:前不着村後不着店
行出大馬路搭巴士要15分鐘,行去yoho要20
Shuttle 排三班先上到一班
咁都可以話方便,咁都叫巿中心

用料差、牆身裂、隔音曵
咁都可以同新鴻基樓比

好嘢
補充點:我引用呢啲所謂元朗區嘅新發展區,就係想講佢哋點起都係山旮旯,只會係一個個天水圍散落在元朗市周邊。
真正屬元朗市嘅屋苑,其實好有限,將來亦唔會多。
買尚悅不如諗下采葉庭好過 行去鐵同yoho 唔算遠
355個則係辣殺 睇都唔洗睇
上到4xx呎就正常返
朗屏山旮旯得過尚悅朗8去荃灣西都快過尚悅去yoho,西鐵去到荃灣乜都有使乜要享受大元朗共榮圈
同意呀Ching
不嬲都係yoho 跟住朗屏三寶 跟住就新元中 采葉 尚豪個堆咁落 睇價就知啦 有咩好嘈
佢講到尚悅咁正,我唔抵得
撇除鄉黑店
元朗黃店乜都齊,使鬼出去
其次就係要搭車同行路嘅分別
下下搭車你估過癮
過癮過冇遮冇掩下日曬雨淋,風吹雨打
所以冇得同yoho 朗屏比咪一早講咗
冇人反對
一路都係講緊budget所限
尚悅行到yoho 隨時夠朗屏出到尖東
你踩尚悅睇住俾狗咬呀
尚悦係佢哋心目中好好架
三百幾尺兩房
窄到住劏房咁
行去元朗站嫌遠啦
清 呢啲理論我絕對理解同意
只係覺得冇必要將尚悅缺點誇到咁大,睇返成交價量都升對上車客5百幾6百萬算係咁,呢個價屯門都未必買到,仲要塞屯公,搭鐵又慢至少3個字。學你話,屯門天水圍出到元朗,元朗都去咗九龍了

有錢一定係yoho 朗屏鐵路盤,我在不同場合都講咗,未來都唔睇好陸路交通因為大塞車,啲人好撚鐘意揸車,結果塞車吊極力子揸車仲慘過搭巴士,唯有鐵路靠得住
500頭想兩房 除左尚悅係未冇選擇
唔嫌舊大把選擇
雞地都一堆,位置仲好過尚悅添
雞地樓仔好住但依家7婆plan 下 好難升單枝樓
係 正常都情願直上600頭價位
呢個價位元朗靚屋苑有得揀,yoho1都買到

雞地樓仔係好住,但始終非屋苑就係頂多二線樓
升多少少啲人就會諗做咩唔揀隔離屋苑朗晴 88嗰啲
環境四正又冇乜油煙
幾百萬買舊樓

仲要唔係大型傳統屋苑果堆

儲多d先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞