元朗上車盤8

1001 回覆
6 Like 22 Dislike
其實我唔太覺坑渠有臭, 係唔係垃圾站臭?
驗樓師好似比幾高分比朗城,不過呢口價就算我係朗屏站打手我都說服唔到自己點解唔買yoho
呀...咁我唔知係坑渠味定垃圾味,但係屋苑浸臭味係幾大,屋苑出面又好多賓賓霸哂地好肉酸
唔明朗8有幾西朗城個則同朗8差唔多。 唔計0,1房,兩房都係4小龍咁開。 3,4房就同新盤一樣。
出面番工既就鐵路盤 (yoho/朗8/世宙/朗城)
元朗番工既就二線位 (朗晴居/朗怡居/御88/朗庭園/采葉庭/)都好舒服
三線位(溱柏/尚悅/元朗南)就唔好啦
5百頭兩細房
2房以上睇落都正常

1房套廁則要入房先去到廁所

間房採光又唔夠其他新樓好

有d 1房則無套廁但個死人廳又得一隻窗 入到去死氣沉沉咁
見巴打你都搵左排 仲未睇岩咩手
未呀都冇咩正常企理盤...大部分都要交吉第一次買樓想睇過先買
朗屏8號個積有咩差? 依家多新樓都係咁黑廁開廚
世宙樓下有幾雜? 多雞多道友多鄉黑?
朗城匯 最新梗係貴啦~ 最近地鐵既盤 間隔最好,實廚明廁 個價錢已經講左比你知
想問住溱柏既巴打,返工放工時間村巴多唔多人坐同埋塞唔塞車
以前見人話塞車既話仲耐過行路去地鐵站
住開元朗點會唔知世宙果頭未有疫情前有幾多雞,幾多雞蟲,幾多道友,幾多廢老,幾多睇場既鄉黑
呢一年世宙爆上,疫情後春風吹又生,咁既價錢我寧願離西鐵遠小小,買元朗舊樓,返正都住得元朗,仲差果5-10分鐵返工耐d咩
全香港邊度無? 你都幾聰明..Grand Austin對面都大把道友 大把雞 大把舊樓多廢老😂
果然唔識野
有新出口後 朝早7點幾車 返工冇塞 車程8-10分鐘啦
唔算特別多人 架車都夠清一條龍

可能返港島既 多數都去搭溱柏對面架巴士968 特別班次
同意世宙嗰頭個環境真係唔係咁好住,想住近鐵我會揀朗8/yoho

利申:住開元朗
cls, yoho 果頭有無咁多咁明目張膽? 教育路有無? 元朗公園果頭有無雞叫? 加上呢度講元朗,關grand austin咩事?
唔可以咁比較 香港本身就係咁
想問下巴打關於溱柏
我返工返港島,女朋友返九龍灣
附近有冇巴士
定要撘shuttle出返元朗站撘
968 都話可以搭晨早特別班,不過唔知去到你個邊仲有無位,我平時係御豪車,實有位坐。

去九龍灣都係要shuttle 出返元朗站,你要預無位坐,一係搭西鐵轉地鐵。。再唔係就要行出水邊圍,實有位坐,大熱天時行就死得人
咁返九龍灣都係可以係對面搭埋268c特別班
同埋溱柏係去朗屏,原築先去yoho
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞