lg g6 手機討論

1001 回覆
33 Like 25 Dislike
有冇人有g6 case推介
藍色裸跑好多指紋

跟機個case幾令
但用唔慣有蓋, 單手開機玩命

冇哂機身d色
又有蓋好怪
有冇烙印問題
藍色裸跑好多指紋

RINGKE

用緊透明ringke 折角面case
想入多個其他

ringke清水case好唔好?
好係邊個位?
想買

好在薄身
又夠清
外形有裸跑feel

用緊2 sim卡
電就好似倒水咁
有無解決方法

仲有無sd卡轉做內部空間既功能

無得合併
用緊2 sim卡
電就好似倒水咁
有無解決方法

呢個應該有喎
https://forum.xda-developers.com/lg-g6/how-to/adoptable-storage-using-tool-t3587369
咁多位巴打係邊度買
想入手 上price睇得英京我係識
但係賣成4千8

同埋lg轉lg係咪可以full copy部機過去
我直接上維修部俾錢佢搞得唔得
咁多位巴打係邊度買
但係賣成4千8

可以用lg backup個app
不過如果唔同android version有啲嘢係copy唔到
用緊2 sim卡
電就好似倒水咁
有無解決方法

呢個應該有喎
https://forum.xda-developers.com/lg-g6/how-to/adoptable-storage-using-tool-t3587369

三叔S7可以用linux打句指令就開返呢個功能
g6會唔會都可以咁
用緊2 sim卡
電就好似倒水咁
有無解決方法

呢個應該有喎

g6會唔會都可以咁

個post係成功嘅例子
用緊2 sim卡
電就好似倒水咁
有無解決方法

呢個應該有喎

g6會唔會都可以咁

個post係成功嘅例子

用咩卡先順 有興趣
咁多位巴打係邊度買
但係賣成4千8

不過如果唔同android version有啲嘢係copy唔到

其實只係需要copy相 whatsapp紀錄同備忘錄
lg backup可以做到full copy?
因為都 幾多下
用緊2 sim卡
電就好似倒水咁
有無解決方法

呢個應該有喎

g6會唔會都可以咁

個post係成功嘅例子

用咩卡先順 有興趣

Class 10/Samsung evo +/SanDisk extreme pro 呢啲
最緊要都係read write speed快 所以都唔平
咁多位巴打係邊度買
但係賣成4千8

因為都 幾多下

個app就backup到呢啲
你要嘅相得
WhatsApp 未試過用google drive backup咗先囉
備忘錄用緊咩app?如果用緊google keep就自動同步唔駛backup
咁多位巴打係邊度買
但係賣成4千8

因為都 幾多下

你要嘅相得
WhatsApp 未試過用google drive backup咗先囉
備忘錄用緊咩app?如果用緊google keep就自動同步唔駛backup

btw 就算佢做到full copy 我驚你唔夠位
咁多位巴打係邊度買
但係賣成4千8

因為都 幾多下

你要嘅相得

上一次轉機係NEXUS轉G3, 果時唔識定唔知未有
用GOOGLE ACCOUNT, whatsapp同sycn都幾ok
今次用LG backup, tran撚哂成部G3落G6, 人都癲
藍色裸跑好多指紋

跟機個case幾令
但用唔慣有蓋, 單手開機玩命

冇哂機身d色
又有蓋好怪

如果係黑色機合埋幾正架
但個蓋係有少少用黎屎忽痕
功能黎講佢隔住個蓋可以聽電話/禁少少制
同埋佢個covered display d icone都幾得意

買果時其實間野都搭多左個透明套, 類似RINKE咁
但由於個原裝dom廢得黎幾特別, 到而家都仲用緊

利伸: 好撚想裸跑呀, 部機係幾瘦
咁多位巴打係邊度買
但係賣成4千8

因為都 幾多下

你要嘅相得

上一次轉機係NEXUS轉G3, 果時唔識定唔知未有
用GOOGLE ACCOUNT, whatsapp同sycn都幾ok
今次用LG backup, tran撚哂成部G3落G6, 人都癲

人都癲係咩意思
用過咁多An lee 部最好, 不過打機都幾熱
唔知有冇巴打同我一樣覺得...
叉電嗰陣部機有啲lag?
有冇人收到lg保養嘅sms?
我仲未收到
我仲未收到

收左確認信了
我仲未收到

收左確認信了

email or sms?
我仲未收到

收左確認信了

email or sms?

email
有朋友做LG 3900入左手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞