lg g6 手機討論

1001 回覆
33 Like 25 Dislike
前幾日一買返黎就UPDATE左 V10F, 舊電都算去得幾快, 十粒鐘左右就玩完, 好在叉電快

發覺食電問題係熄左wifi先冇事
on99

咁鬼麻煩
前幾日一買返黎就UPDATE左 V10F, 舊電都算去得幾快, 十粒鐘左右就玩完, 好在叉電快

發覺食電問題係熄左wifi先冇事
on99

部機本身啲電都唔係好耐用,update完真係變左垃圾
想換機 唔知trade左去買s8好唔好

我都唔明點解佢3300電都可以去得咁快
明明已經唔打機
moon下面啲虛擬鍵非full screen時係咪冇得自動收埋

例如開app嗰陣

係啊,搞到成日覺得浪費左個18:9
https://ahui3c.com/1736/hidenavbarnoroot
上網搵左個solution但唔知有冇後遺症(食電多啲之類)

睇下人地三叔
http://www.eprice.com.tw/mobile/talk/4523/5026666/1/
moon下面啲虛擬鍵非full screen時係咪冇得自動收埋

例如開app嗰陣

係啊,搞到成日覺得浪費左個18:9
https://ahui3c.com/1736/hidenavbarnoroot
上網搵左個solution但唔知有冇後遺症(食電多啲之類)

睇下人地三叔
http://www.eprice.com.tw/mobile/talk/4523/5026666/1/

lg之前啲機setting有得較邊啲app就hide bar
g6冇咗
更新完 10f 部機就痴左線 擺底幾分鐘無左10%兼發熱 一睇 係死人Android system 食哂啲電 嬲得滯刷返落 10b 即刻變返正常機一部 什麼 face recognition 不了 (雖然 volume 同除雜訊好有用)

update完真係食左屎,有啲後悔買左呢部,而家trade返出去又唔值錢

的確好唔 stable 等第二次 update 穩定先再算 但宜家 downgrade 左穩定好多 暫時還滿意

點downgrade?

how

上網搵 h870ds 10b kdz
有埋教學教你做
G6 有冇出bumper?
未有
要用電腦先有?
有冇人收到最新update,好似係10h,聽講順左,跑分高左唔少同電耐用左
好似幾好

等多啲評語再決定上唔上 v10f 伏過一次唔想又要刷黎刷去同 backup 好煩
有冇人收到最新update,好似係10h,聽講順左,跑分高左唔少同電耐用左
好似幾好

等多啲評語再決定上唔上 v10f 伏過一次唔想又要刷黎刷去同 backup 好煩

點解我部機V10c-HKG-XX佢話已經係最新版本嘅
好似幾好

v10f 都出左一排啦喎 你試下 refresh update centre? (but 建議你等v10h)
好似幾好

v10f 都出左一排啦喎 你試下 refresh update centre? (but 建議你等v10h)

見到 thanks巴打
等v10h
除左sun mobile
其他大鋪都唔抵玩
除左sun mobile
其他大鋪都唔抵玩

SUN mobile 係幾抵 同price. Com細鋪價一樣

有冇得2年保 ?

頭先whatsapp問左熱賣點個職員
佢地賣緊$3498
有兩年保

收到保養電郵未先

我未買
可能聽日出去買

7月單 8月14前 可以登記兩年保

有無銀色 ? 兩年保?

而家好似得18個月保

1/8後 買 得番 18個月

18個月都好啦!

送6個月 要登記先有
隻G6 黑 幾型仔 .
又叫太空黑。可以考慮
點先可以一邊聽歌一邊打機
有冇人用data個陣冇問題,但連到wifi後部機就開始發熱

一定要重開機先fix到
點解好似好多人部g6 都用電倒水咁?
我果部由v10f 升到 v10h 都唔見哩個問題
不過平時少打機,只係朝早聽住歌番工,得閒碌下facebook,應下whatsapp, 到收工都仲有80%喎
係放工時搭巴士打機舊電會 chur得快啲(1~1.5hr),番到屋企都仲有5x~6x%
我一買返黎已經覺得倒倒地水
點解好似好多人部g6 都用電倒水咁?
我果部由v10f 升到 v10h 都唔見哩個問題
不過平時少打機,只係朝早聽住歌番工,得閒碌下facebook,應下whatsapp, 到收工都仲有80%喎
係放工時搭巴士打機舊電會 chur得快啲(1~1.5hr),番到屋企都仲有5x~6x%

我仲未有v10h update, 係咪要駁電腦去update?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞