lg g6 手機討論

1001 回覆
33 Like 25 Dislike
兩樣嘢想請教。第一,喺原生嘅媒體庫之中點樣按地點去將相片分類。 第二, 用親個藍牙連接 任何嘅裝置,螢幕頂部嗰個icon都冇 嗰個device嘅 電力顯示, iphone或者其他android機都有 ,有冇較番出嚟?thanks

呢度較

點解Idle會食咁多電
有冇巴打可以分享下放電情況

sot幾多

小弟愚笨, 其實點先計到SOT

六個鐘sot咁撚多

今次lg啲電對比g5進步都唔少

係咪因為我真係太多時間Idle部機
所以耗電Idle先會佔咁多

反而有時用app, e.g. Spotify聽歌
check返個usage都係1-2%
宜家邊到出機最抵+有耳機送啊?

sun mobile 4598

我剩機價可以買到$4598
不過有冇耳機送就唔知

有興趣可留tg
有得root未?
宜家邊到出機最抵+有耳機送啊?

sun mobile 4598

我剩機價可以買到$4598
不過有冇耳機送就唔知

有興趣可留tg

你收皮啦係度r客
lg d垃圾機等兩個月都跌價啦
兩樣嘢想請教。第一,喺原生嘅媒體庫之中點樣按地點去將相片分類。 第二, 用親個藍牙連接 任何嘅裝置,螢幕頂部嗰個icon都冇 嗰個device嘅 電力顯示, iphone或者其他android機都有 ,有冇較番出嚟?thanks

呢度較

點解Idle會食咁多電

sot幾多

六個鐘sot咁撚多

stand by 40個鍾
sot 6個鍾
咁撚勁?
你usage係點?

呢度較

點解Idle會食咁多電

sot幾多

六個鐘sot咁撚多

sot 6個鍾
咁撚勁?
你usage係點?
lg d垃圾機等兩個月都跌價啦

屌米送都冇人要喇

呢度較

點解Idle會食咁多電

sot幾多

六個鐘sot咁撚多

sot 6個鍾
咁撚勁?
你usage係點?

睇個樣似唔打機 唔聽歌 有人搵先會拎起電話 得閒睇幾個post嗰啲

sot幾多

六個鐘sot咁撚多

sot 6個鍾
咁撚勁?
你usage係點?

睇個樣似唔打機 唔聽歌 有人搵先會拎起電話 得閒睇幾個post嗰啲

sot wo
呢個準啲
預訂完走去登記2年保養
點知依家仲未收到sms/email
又話等兩個星期就會收到

gmail 好似會收唔到
打上去問啦

sot幾多

六個鐘sot咁撚多

sot 6個鍾
咁撚勁?
你usage係點?

sot wo
呢個準啲

個40個鐘係指對上一次叉電呀嘛 咪估佢放係度多過用

sot幾多

六個鐘sot咁撚多

sot 6個鍾
咁撚勁?
你usage係點?

sot wo
呢個準啲

人地都話左sot 6hrs
預訂完走去登記2年保養
點知依家仲未收到sms/email
又話等兩個星期就會收到

轉左要等一個月

sot幾多

六個鐘sot咁撚多

sot 6個鍾
咁撚勁?
你usage係點?

sot wo
呢個準啲

人地都話左sot 6hrs

get錯上面問usage係點係包埋stand by

呢度較

唔該曬師兄我係想問上面個status bar 連左藍牙之後,淨係得個藍牙icon,通常 啲手機入面 藍牙嗰個icon隔離都有支電池去顯示藍牙裝置仲有有幾多電, 而家好麻煩都唔知我個藍牙耳機仲有幾多電。ps 唔識刷rom改機

個黑色主題邊到搵

呢度較

點解Idle會食咁多電

sot幾多

LG 機Idle全部都好大食唔知點解
可能係always on display

呢度較

點解Idle會食咁多電

sot幾多

用佢原廠smart case會關埋always on
btw個case幾骨細, 其實冇咩實際用途
除左可以直接接電話

好唔慣cover case, 感覺冇d師奶

呢度較

點解Idle會食咁多電

sot幾多

用佢原廠smart case會關埋always on
btw個case幾骨細, 其實咩實際用途
除左可以直接接電話

好唔慣cover case, 感覺d師奶

呢度較

唔該曬師兄我係想問上面個status bar 連左藍牙之後,淨係得個藍牙icon,通常 啲手機入面 藍牙嗰個icon隔離都有支電池去顯示藍牙裝置仲有有幾多電, 而家好麻煩都唔知我個藍牙耳機仲有幾多電。ps 唔識刷rom改機

個黑色主題邊到搵

lg主題應該淨係可以係smartworld到down
係setting→theme到搵下有冇down埋俾你 冇就㩒右上角down
我部電話如果夜晚影相有黃燈既話 就會有條斜線出現

想問下點解決?已經用相機紙等抹過鏡頭都係咁
如果拎去維修 洗唔洗比錢?
thanks
我部電話如果夜晚影相有黃燈既話 就會有條斜線出現

想問下點解決?已經用相機紙等抹過鏡頭都係咁
如果拎去維修 洗唔洗比錢?
thanks

呢個無解
係鏡頭抗玄光做得唔好
用緊G5 已經壞壞地
有時突然熄機再重開一係打打下機就lag住左然後直接停左個程式
心動想買G6 但個相機
等iphone8
但我比較追求音質 係咪HTC比較好 主要聽開歌
LG用到有少少驚 用G5之前用開sony
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞