lg g6 手機討論

1001 回覆
33 Like 25 Dislike
一向LG HTC 小米呢類就算用845/835 玩王者或食雞 都唔及三星fps高同穩定
三星係在地化除左交通卡/八達通,仲有遊戲適配都完善優化埋

*睇大陸手機評測試玩返大陸既遊戲
G5都未升 可能升完一樣呢
點解G5會係32GB 用到想死 又唔想換
我見到845玩pubg好順
835已經好順
g6 有ota android 8.0 update未
50都叫順既 但s9再穩定再高fps咁解

2k s9

1080 小米mix2s

仲要2k同1080分別
仲要2k同1080分別
想要2k靚mon 又打機順 真係得三星
三星綜合實力太強 畢竟利潤放係到
唔係單純堆料
無限資金
U12+ OP6 G7+?

講開app速度 multitasking Samsung多數都輸。
只知道Oneplus 6一定好過s9,其他應該差唔多
放低一陣就順番啦
u12+大勝s9+包括開apps速度同ram management
https://youtu.be/HYz5Jg372oU
其實嗰部係Snapdragon定Exynos?
S845
呢啲test一定用國際版
其實S8都輸畀U11
其實都正常,因為s8係Samsung Experience
開app速度的確受惠於簡陋原生系統少後台既情況下
係比s9快少少既

但人地要打機喎
遊戲優化比單純令開app速度快既技術成本高太多

只要遊戲唔優化

再好既硬件再精簡既系統再快既過場動畫

都 冇 用

睇下u11既3d mark

再睇下崩壞3(上)同王者榮耀(下)既fps曲線

https://youtu.be/MhhQpL-GkE4

遊戲部份 16:42

總括而言 Samsung更貼近樓上個位既需要

再講knox 八達通 完善既系統功能 adhell
遊戲廠優化對象
對比開個app快個0.0幾秒實用得多
你貼啲FPS圖OP5T同Samsung差唔多甚至好過
ram management d apps會reload已經影響日常使用
我唔係討論緊用家需要,純粹講緊Samsung機喺效能上根本唔係一面倒贏其他旗艦
其實冇機係完美
個point係只講打機,根本打機用邊部S845旗艦都順
你條片Reload成咁 應該係入左開發者mode既setting 殺後台
絕大部份既有d名既評測包括我手上個部都完全冇reload既問題

https://youtu.be/eqTdbmlg9cc

Op5先唔講大陸機淨係個mon都趕客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞