紅薯夫婦已經十年啦 大家覺得佢哋仲有冇一齊

743 回覆
189 Like 38 Dislike
老爺爺樂隊
認真cls 勝利咁大單野 佢哋成個鹹濕group 係得佢冇事
係之後自己衰on9先退團
睇wiki 識結他、鋼琴、爵士鼓、低音結他、單簧管、直笛、合成器、節奏口技、長笛、薩克斯風、韓國短蕭好癲
仲好識氹女仔
當年最細
有時睇睇下都會FF 上腦 雖然好想佢地甜甜蜜蜜係埋一但都會提自己唔好太上心 佢地唔避忌我結已經好好
Fans成日都會cut返佢地係節目/電台提過我結或者對方既節錄(我結時期/完左無耐比較多)

或者比主持套話 17年認哥被問女朋友 容和都窒左

容和冇耐前自己講
青春啊!

希徹都幾大反應
希徹實知唔少野既

不過分析文我覺得只係fans專登搵共通點去講姐
利申:好理性咁講 但私心想係真
佢呢下嘅反應實左太耐人尋味
唔知容和有無睇私生活呢....

希望佢2個有得係韓劇再續前緣
話說佢地好似無送過餐車比對方
知乎分析文仲有待續 唔copy過黎 盡量point form

4月

-You're So Fine靈感來自新聞標題 剛好15年有篇徐玄新聞標題為美好的你
-Blueming有春天花開既意思 2個都ig用櫻花圖案
-有唔少同步sns
6月
-容和股票事件 徐玄有搞生日p 但cancell左同少時生日p
10月
-我結籃球場

3-4月

-同台mc 參加返過往交往中同台mc既自然反應 容和同徐玄企得勁埋yoona勝基,nichti同台都係咁
-徐玄2月節目煮意粉既調味料同4月容和拜托了冰箱既一樣 而且各自係節目講好會煮意粉
10月
-容和訪問座右銘

1月
-容和學歷事件 宣佈入伍 徐玄ig up左how are you all right後del返
3月
-入伍當日 徐玄ig up舊圖 good day+藍心
5月
-letter發表 徐玄ig twitter轉左icon背圖
9月
-徐玄巴黎拍攝去左容和拍The Package講個個教堂打卡 ig出post用法文講我想你
12月
-秀英提到我結

2月

-徐玄日本fm 被問吉他提到容和
5月
-徐玄ig post標左page 134 of 365 過往post書都唔出頁數 剛好出post日距離容和退伍134日

1月

-2個前後出巴厘島post
2月
-初見十週容和開ig live 其間徐玄出post又用藍心
4-5月
-2個前後ig post自己細個既相 前後ig post就咁打hello
6月
-容和online生日會自己cue我結

再加上容和歌既內容(one fine day,cinderella,you so fine,letter)
d分析大致估計一直離離合合 入伍前應該仲一齊

個人認為同一地點可能係藝人都係去個d地方 衣服可以係贊助
只係歌既詞,心虛del post同退伍134日個d比較難巧合
容和仲話cinderella鞋碼係240號 理想型係有門禁嘅女仔
細節到咁 有門禁嘅女仔又有幾多個

佢啲歌詞都好直白
She knows everything, letter 加埋近幾年綜藝被問到女朋友嘅反應
都睇得出佢有一個拍咗好耐拖嘅女朋友
耐到起碼都陪住佢經歷以前食死貓嗰件事

希望陪伴佢嗰位就係小賢

前排出would you marry me 真係心諗唔係要公開呀嘛

前排睇返would you marry me呢段live
(好推薦大家聽容和嘅live 經常都覺得佢live發揮得更好)
佢最後唱咗句"alright"
咁啱letter又有一句係 "it's alright 是我們的暗號"
https://youtu.be/fFvNBFFHiLI
表情管理失手
希澈肯定知啲嘢
https://youtu.be/5_clsKsftb0
Still in love 呢首live 啲comment 話佢係咁望去右邊
又咁啱右邊係徐玄主持MC 企嘅位置
如果經歷完咁多仆街野 最後可以同徐玄一齊個天都算待佢不薄
希望係真 而唔係商用cp
不過平常心等消息 廢事希望愈大......
希望等到佢地公布結婚岩岩重睇我結感動到哭了
我都好怕係營業成分
成日提自己唔好成日ff
都係個句 結局係2個人定4個人都支持
不過我心諗商業cp都玩10年會唔會咁有心機.....
咁既話2個呢10年都要無緋聞/唔可以比人影到同其他人
其實上面講嘅套落任何一個人度都得
佢又冇specific指向某一個人, 只係大家熟徐玄又套到落啲特徵度所以就認定係佢

老實講世上又邊有咁夢幻嘅事, 大家睇到嘅都只係美好嘅一面
假設真係可以走到最後咪當係bonus囉
岩呀....轉個頭可能其實係私生活cp一齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞