紅薯夫婦已經十年啦 大家覺得佢哋仲有冇一齊

743 回覆
189 Like 38 Dislike
容和呢個頭好好睇!小賢有眼光 啲瀏海放落嚟好正
留個名先 唔小心手快快負皮咗
追左紅薯好多年 有次近距離係容和面前提용서부부 但唔記得佢咩反應...
一睇呢個post個感覺即刻番番去以前中學每個星期日(?)
都會突登早啲起身睇中字嘅日子
然後依家已經出左嚟做嘢幾年
唔講唔覺原來轉眼間就十年
睇哂成個post好掛住以前日日上殘體貼吧睇佢地口中嘅「粉紅」

Btw我最鍾意紅薯同Khuntoria
雖然依家對護旗Victoria已經完完全全無哂好感
但都希望佢同Nichkhun當年係有一齊過

等我依家即刻去loop番平語頌同CNBLUE新歌
然後睇埋團綜先!
以前睇我結鍾意左容和,又有才華又Q
之後鍾意左一排CNBLUE,覺得正信長髮幾正,
特登買左隻碟,依家仲有聽下孤獨咩咩愛情咩,
已經無追好多年,
跪求大家分享多啲新資訊
咁多年發生過啲咩同埋有咩新消息我都唔知
FNC咁仆街 點解續約

不過睇返cn個個都發生事 不過容和就最無辜
+1+1
以前真係好準時等中字 又係好鐘意睇啲粉紅貼!
呢排loop 返紅薯都忍唔住search 下啲分析文 ff 下都好
近距離?
2016年6月,爆出FNC娛樂老闆韓勝浩涉嫌就與「國民MC」劉在錫簽約一事,進行內線交易,同時爆出鄭容和及李宗泫也牽涉其中。鄭容和的嫌疑為「獲取內幕消息,於2015年7月8日、9日購買了所屬公司FNC的2.1萬股、價值4億韓幣的股票,緊接着再以6億元售出,在一周內賺取了2億元。FNC娛樂的官方聲明指出,2014年2月,公司上市在即,鄭容和與公司簽訂了認股權形式的分紅性質的合約。 根據以上合約,2015年初,他以現金方式套取了所得紅利,並獲得了FNC娛樂的股票。而當時並未有任何關於引入知名藝人的消息傳出,鄭容和在完全不知道的情況下購入FNC的股票。而鄭容和的資產都交由其母親管理,以上的交易都由母親完成,甚至當時鄭容和都不知道以自己名義購入FNC娛樂的股票。 而7月16日,與知名藝人簽約的消息對外公開後,毫無炒股經驗的鄭母看到股票大幅上升就拋售了手中的部分股票,並非故意套取內幕消息。經檢方調查後,鄭容和被證實有買賣股票事實但非炒股行為,而李宗泫輕度涉案遭罰60萬台幣。

1.檢方聲明有提到是公司勸說鄭容和買股票,並且有短信證明,fnc聲明中不提
2.檢方申明沒有提鄭容和母親,生生拖鄭容和母親下水
3.檢方聲明中明明白白寫了李宗泫並非在購入後一直持股,而是有賣出部分股票獲利,fnc聲明只字不提

2018年1月,鄭容和被爆料2017年準備博士班升學並沒有參加面試,卻成功進入慶熙大學現代音樂學科博士班,被質疑是「走後門」,後校方澄清有進行個別面試,FNC娛樂也表示,「我們向教授詢問了行程後,對方回應要在經紀公司見面,教授也表示要視察作曲室和練習室,當時如果知道面試場所會引起問題,一定會選擇去學校面試的。」。鄭容和所屬經紀公司FNC娛樂發表正式立場,「鄭容和今年初誠實地接受司法機關調查,結果出爐顯示他的入學方式並無妨礙相關業務,最終在7月時被判不起訴處分。等於宣告無罪的鄭容和,終於可以洗清誤會和質疑,證明他並非用不正當的手段入學。」當時還傳出鄭容和是為了躲避兵役而繼續升學,他因此寫下手寫信:「對家人、成員還有相信我的粉絲們,真的感到很羞愧,對不起讓你們失望了。」向大眾道歉。慶熙大學李姓學科長在一審被判10個月徒刑,因慶熙大學規定,面試缺席就會被判定落榜,但他卻沒有讓鄭容和以正常的面試程序進行審查,且給予虛假的分數讓對方得以入學。

不過《Dispatch》調查後發現不是事實,實際上他有面試,但最終他落選,而不合格原因是申請書錯誤,因為本來要申請一般課程,最後寫成了特別課程。

後來他再次申請仍不合格,但該學科招生名額未滿,校方建議進行「追加招生」,相關學科教授表示:「即使只是招收1名學生,也會努力爭取」,最終所有申請者都合格,鄭容和就是其中一位。
而校方表示「鄭容和是通過個别面試,最終確定合格的」,不過這不是違反常規?FNC表示已和相關教授確認,對方說在公司見面,「如果知道面試場所會成為問題,當然會去學校」,而校方也坦承博士班招生規定本來就較模糊,沒有大學入學考試規定詳細,博士班重視教授的判斷,取決於教授個人裁定的情況很多。

而報導中更提到另外一名藝人J某,也是慶熙大學實用音樂科博士班學生,他沒有進行面試,只是申請就合格了,據悉,J某也即將接受警方的調查。

佢除咗受呢啲委屈仲有fnc 個pk 係背後拖後腿
會睇一次live 然後等中字 再上紅薯吧睇小粉紅
追哂少時同cnblue既野
呢個routine 維持左好幾年
好多年前成日蒲貼吧好多小說代入紅薯 勁好睇
徐玄今年都30
應該無一齊啦
徐賢依家好似有男朋友?
嘩,呢到有紅薯飯
咁就十年真係快
Nichkhun 同Tiffany 一齊成班顛左
2pm 班pk 食咁多好野
之後睇返容和上人生酒館講返呢啲事
好彩當時佢去咗拍The Package 有治癒自己嘅時間

續約都係尊重容和決定
覺得出道咁多年嘅容和 喺做樂隊個陣係最耀眼最charm
以前真係成日去貼吧睇粉紅 少女心
同埋好難怪有人講fnc有女高層保李仆街 下下都搵容和擋刀.....
明明cn最努力就係容和 但公司咁對佢
而家睇返都嬲
記得有fans提過容和為左制作歌曲 係公司做到好晚先走

最近睇返jyp party people請容和同bp
jyp只有讚賞同讚賞 勁欣賞佢 全能到好可怕
作詞 作曲 唱歌 演戲 樂器 樣樣掂
綜藝感仲要好好
差唔多個個個節目啲前輩都鐘意佢就可見佢人品都係一絕
件人渣已經夠哂仆街 FNC 仲要拎佢嚟做擋刀。。。
喺自己個external harddisk搵發現哩張神級p圖
我以前都會save低呢啲相
啲分析文好癲 講到好似佢哋第日就結婚
時間過得好快當年19歲開始
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞