點解屯門人成日自Hi

551 回覆
351 Like 693 Dislike
你住瓏門?
住新界既人只計月台到月台既乘車時間
不嬲屯門連登仔全部住瓏門/兆康苑,1分鐘到西鐵站,洗撚轉輕鐵咩
輕鐵係比天水圍d窮撚用架
講真全港得元朗同上水衰過屯門
康城都好過屯門啦
你講野口吻咁似廣東支那仔屌柒香港人既
係咪你都係支那仔住屯門方便深圳灣返上去
其實每個區都有d on9既
唔駛以偏蓋全
樓主你住個區都有你呢個on9啦
有問題?
人地自high你又咁上心做乜
將標題屯門兩個字轉做樓主個區就可以形容返佢 九東xx 九東yy 射到一地都係
其實無咩屯門人會自Hi 住邊咪住邊
樓豬係咪現實比人串到一幢都無
之後唸完哂反駁既理據 嬲嬲豬決定出Po
哩獲我撐樓主 我又撐屯門人 但唔撐自Hi既屯門人

有人留言講一句"其實屯門唔係咁差" / "有邊個地方唔塞車" 其實有咩問題,只係形容下屯門姐。

其實想靜想平想住大D但要住得入唔方便,
想方便但果區好旺好貴唔靜,
自己衡量過Pros & Cons 先決定係屯門買樓住啫都係。

無錯 係得一條屯門公路架啦 係成日塞車架啦
我地都好嬲架 又屌炒車個司機咁
好就好在有條好長既巴士專線 可以係塞車既時候都暢通無阻
係英屬香港留俾屯門既一份禮物

其實係屯門大部分地方都一架巴士去到 係就係耐D 不過無辦法啦 多左時間係巴士 咪係巴士上面訓下 睇下書 打下機 望下風景 淨化下,可以點姐。

以前上中國 幾個口岸都有直達巴士。
以前飲多兩杯凌晨兩點幾搭車上去都講緊係3-4個字既事<係阿 都係屯門飲架咋>
(利申:唔會再上中國)

對其他區黎講唔方便 時間長 係屯門既死因
但不得不承認係我眼中屯門好住既
自給自足 區內乜都有 除左約其他區朋友 或者 其他區有特色野就會出下城阿 潮拜下咁

有時會唸 你開哂Aeon 壽司郎 入黎我仲洗出九龍既?
開埋Donki就連荃灣都唔洗出

係架 朋友圈都係屯門架 不過我地見對方都唔洗搭車既 永遠都有個中間點去做想做既野

每個地方都有自己既生活方式 開心咪得囉
都係香港人姐 唔洗屌黎屌去既
不過炫耀自己住既地方、踩人地住既地方,哩D就要屌啦
每個地方都有自己既生活方式 開心咪得囉
都係香港人姐 唔洗屌黎屌去既
不過炫耀自己住既地方、踩人地住既地方,哩D就要屌啦

agger
最慘都係住天水圍
新界最低層
你同樓主夠以為無人住瓏門兆康啦,打和啦
冇人住瓏門兆康之餘仲個個都係住碼頭
Oh
住屯門唯一優勢係練成任何交通工具都可以訓教同唔會暈車浪。
大埔咪又係新界 港島九龍人唔會住
又show下限 半山去中環最多10分鐘 你地啲新界牛呢?

ive都唔係u 正常人唔會讀
我幫人問乍 傻仔 真心唔明新界呢啲地方有咩好吹奏
係啦係啦
住白石角出沙田都係幫人問
情侶唔可以共用ac?弱智仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞