點解屯門人成日自Hi

551 回覆
351 Like 693 Dislike
咁實有人住近d有人住遠d嫁喇 好出奇咩
全世界一齊迫曬入市區住好冇呀?
屯元天物價平,屯元天住又屯元天返工嘅,份工又區區一樣人工嘅,例如跟政府人工嘅工,咁咪得囉,儲嘅錢會多左,住嘅空間又大左。
住市區返屯門係冇咁塞車,但一樣係遠。跨區工作,唔近地鐵位,老尖去官塘都仆街啦
住西半山嘅,搭車行路都麻煩,唔講住半山嘅慘😂🤣西半山樓價咪又最貴。
好想知樓主住邊區
多即係自hi既多過無自hi既
你u定我u
我講到全部都有 原來我有咁講
多 姐係自hi嘅人>無自hi嘅人
你睇多次 懢介嗎?
我女朋友同我一齊之前都好鍾意吹捧新界好方便
一齊之後黎我屋企過夜發現返工計埋出門口到公司都係半個鐘之後佢就自己收左皮
唔怪得人既
出身會限制你既眼界
你住慣左習慣左當然覺得無問題
但唔需要吹奏既
唔好話淨係屯門人,全新界人好中意話新界少人少車,人口密度低,空氣好多綠化,明明10個有9個都係住住宅區,屋苑座數多單位多插針樓,偏遠嗰啲區仲要揸車比率高,全部人塞死一條岀城路,大商場同食肆任何鐘數都多人,特價日排到仆街,人口更佔香港唔止六成定七成,至於人口密度要計埋啲荒蕪地帶未開發士地先拉返低少少,大部份居民居住嘅地帶根本超密集人口,最諷刺係講到市區環境全部都係好似住鴨寮街樓上咁,有時真係唔知假膠自嘲定係真心膠
邊都好 就係住過先知奶野
屯門堆填區仲多過將軍澳
樓主同樓主fd係中學生?
其實除左空氣好啲之外仲有咩好 真係好啲樓價唔會咁平
住大西北鄉村地方就舒服,但一諗起星期六日要落市中心買野,啲人多到好似遊行咁都已經想死,治標唔治本。最慘依加未放自由行都已經咁多人,如果放埋就不得了。元朗西鐵站上蓋同Yoho 隔離又起緊樓
俾我選擇會住南丫島,西貢。大西北真係俾狗住。如果你唔落市中心都好啲
我一直都咁諗 只係識太多屯門 大西北人 死都要吹奏
係 Aeon 星期3 大家明啦 多人到
已經無大陸西 都...
過黎黃大仙自high
原來眼界可以淺窄到咁樣 半山都麻煩 你知唔知住得半山都會有司機
你一係就講部分/有啲,你淨係講屯門人既話,每個人都有唔同既演繹。如果你唔想同人嗌交既話,就講清楚啲
咁果到有人自hi你係果邊問丫嘛
又無能力搬唔到
咪學識欣賞
有咩問題
完全唔知樓主想點 學術研究?
住公屋咁羞家嘅事都夠膽講出聲
咪撚跳樓亂拋垃圾呀
元朗大馬路、屯門市中心4個商場既人流仲密過九龍d純住宅區
邊撚有大西北人會自hi
你要咁講屯門都有下路同西鐵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞