點解屯門人成日自Hi

551 回覆
351 Like 693 Dislike
我一路住一路覺 做錯事先住既地方
其實大部分唔少住西半山嘅都係搭巴士/綠van/地鐵, 人哋又唔需要特登揸車扮中產
生活圈子都係中西區灣仔區, 咁近唔需要次次都揸架車出去
我住西半山就直接的士算
屯門自給自足架想唱k 有 neway (而加執左)想游水有沙灘有幾間泳池 想碌ling有兩個場碌 想睇戲有四間戲院任你揀 想睇爬蟲有爬蟲館
大波驊嗰個僭建獨立屋都係大欖
同樣嘅價錢,你點撚樣喺市區搵到一樣嘅配套
係你自己講得唔夠精準,俾空間人去演繹,學好啲中文先啦。嗌交想贏既,唔好俾位人入先。

你所表達既「屯門人」喺你心目中並非係指所有住喺屯門既人。但喺其他人心目中並唔係咁。如果你個標題講到明「唔少/部分/有啲屯門人成日自hi」咁就最清楚。

如果我住屯門,我會覺得自己俾人話埋一份,俾人當其中之一,咁我一定屌鳩你啦
仁愛堂執咗,碌ling得返美樂
屯門好過上水
都好啦唔駛出去
點解依家D P牌咁鐘意用emoji?
你重過癮, icon+emoji 唔打emoji就唔識打字?
講樓 屯門係平
我就二十幾年屯門人,屯門坐巴士出入係比較耐,不過一出來做野買車後已經無依個煩惱揸車返機場都係半個鍾下個月開始有隧道重快十分鐘
原來都係我錯 你中意啦

「唔少/部分/有啲屯門人成日自hi」
東涌垃圾過屯門好撚多
一陣到我頂

佢地好中意話:「我無覺得自己好威喎,係咪你買唔到先咁諗咋?」
睇下樓主一個鳩post引到幾多屯門牛牛
你又黎料 走呀 呢度我頂住
麻煩上半山感受下車房有幾多架車先啦
住唔起西貢獨立村屋 唯有去屯門住
無呀 我地無咩人自hi
轉個撚頭 屯門幾好呀 又多野食空氣好 市區不了
我有牛騎,你有冇?
自HI都唔得, 洗唔洗同你預約左先

食又平過你, 住又平(大)過你
如果連交通都好過你你就食得屎啦
你指邊個半山?
司徒拔我成日去唔覺有幾多架
史迪仔搬咗去東涌你又知唔知?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞