點解屯門人成日自Hi

551 回覆
351 Like 693 Dislike
其實你咪又係一味屌屯公搵下其他新野屌下啦, 應該無咩屯門人會唔屌條屯公
返工七點後, 收工五點後上車坐屯門就預左佢塞, 一個塞巴士線一個塞汀九是常識吧, 建議樓主上下屯門公路迷因, 自嘲玩到出meme

女朋友住藍田就最清楚, 大家同時間係mk上小巴, 佢返去沖埋涼我先返到。 但樓價反映一切佢居屋價等於屯門一手樓價。

如果你唔係返9-5 既人, 你就會覺得其實無咩野, 半個鐘去到九龍站, 40分鐘去到灣仔MK TST. 月尾開埋東涌條路, 15分鐘機場東薈城。

你呢頭同人講九龍灣出去tko玩, 咪同屯門人過元朗一樣

你都係唔好入黎屯門啦, 小心啲牛撞鳩你
咁都有得拎黎威 痴撚線
屯門去元朗快咩 九龍灣去tko 半個鐘唔洗
屯門 輕鐵再地鐵 / 巴士再地鐵
講咁多冇用
大家好住嘅定義唔同

我就睇 返工交通 + social交通

返工交通 = 人人唔同
social交通 = 香港人都係 旺角 尖沙咀 銅鑼灣

如果出旺角都要 個半/2粒 鐘
真係玩撚完
青山公路沿線, 你上紅頂小巴過去半個鐘有找
西鐵,20分鐘唔使到yoho. 送多十分鐘比你搭輕鐵K車/行去西鐵站又點話
人地讚自己住緊地方好都要俾樓主屌
紅van嘅話夜晚12點打後mk返tm半個鐘都得
不過真係搵命博
首先
咁多屯門人住西鐵站附近? 係既屯公唔會咁可怕啦
夾app 係度縮
咁信用績分 會員績分 又係度?
識慳錢 係姑寒
我住屯門
憎死住屯門
不過窮
最好笑啲係市區公屋仔笑大西北私樓仔
公屋揸超跑點睇
私樓唔比揸超跑阿而家
其實呢 住左屯門近10年都無因為屯公塞車影響過
西鐵真係快同方便
你住西鐵站附近咪覺得係囉,屯門南區個啲要靠巴士,硬食屯公。

利申:兆康
我po過月入 不過唔再post 了
你愈吹衰就愈好
少啲人搶樓
係好多人 大部分屯門人 都唔近西鐵
日日比屯公折磨
但吹到無咩人比屯公影響咁
係囉,cls呢d人內心應該好自卑,可能比d住屯門既女寸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞