賽車遊戲軚盤/硬件討論(3)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
算係咁
外國2手價好好多
ps4除左gt重有咩車game值得玩
F1? 不過應該快出 2021
2020好似六七月先出
如果減價買黎玩下都ok丫

終於買埋波想儲齊一套了
想問下有無game可以模擬到唔踩clutch 停車會死火
拎黎練習考車牌
師兄考邊區?
永孝街
ets2
不過玩完可能會變轉灣位置不正確
我有玩,但係佢個棍波係成12定13個波
啲貨車有6速波箱
改返做6波
我大部分車都係6波
然後私家車可以去考慮下玩 City Car Driving
都還好嘅
如果個pedal無feedback嗰D其實係無feel
THX 兩位巴打,我會試下
無bite point果下震
beam.ng drive應該滿足到你
各位車手你好

一直以來用緊DFGT玩,做CDROM追左Post好耐,俾你地毒到應,想入深坑,希望大家俾D意見。本來選擇Fanatec DD,之後研究左好多唔同既軚盤,最後選左另一款。

現時選擇清單如下
Simucube 2 Pro R2
國產腳踏 Racebear (彷HE)
Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5
4080鋁型材支架
32吋 2K mon 144hz

有幾個問題想問
1. Simucube 有無減價既日子?
2. Simucube 除Ascher 同Cube control 有無其他介紹?
3. 想問 padel 係唔係用USB 直接連電腦定連機座?
4. Simucube quick release見人地會換第二款,你建議換嗎?
5. 要買係美國定歐洲價錢會好D? vat? 運費? (尤其Simucube 2 Pro)

先多謝咁多位車手
你用得4080 屋企都有地方,點解用單mon 32?
唔32:9 都21:9 la
有冇邊啲pedal有呢個效果🤔
入手左famatec csl elite f1 set
感覺對比g29真係差好遠
用緊隻apiga wheel stand都幾穩陣
遲下會買埋csl pedals loadcell kit 同mclaren gt wheel
G29定t150 pro
諗住下個月派錢買
用過G29+t300rs
宜家想買返一套有咩推薦
歡迎入坑
有冇巴打用T300玩GT sport?

呢隻game度如果push到推頭,個軚盤會震一下。 其他game又冇事,係咪GT sport其中一個特色
想問吓咁多位巴打 係咪上fanatec官網買要揀us 跟住寄去集運倉再寄嚟香港 第一次買 有冇話推薦用邊間集運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞