賽車遊戲軚盤/硬件討論(3)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
英馬T300 RS GT 減價 > 309.99
但都係唔知要等幾耐。。
我都畀你毒到想買FANATEC ,我而家用緊PLAYSEAT + T300RS GT + TH8A

想換個FANATEC 軚盤同PEDAL
t300未壞咪玩多排先
fanatec好似呢幾個月會出多幾樣新野
咁驚
其實如果我轉F,邊個model會好?筆直預大概1萬
玩開咩game同玩pc定ps4 xbox?
只係玩PS4 GT SPORT(之後PS5 GT7) 同埋PC ETS2
咁你個wheel base只可以揀csl elite or dd for ps4&5
但係dd未連pedal都over budget
之前都有巴打話v2.5 wheel base買個轉駁器就用到,睇你想唔想試
軚果到你可以睇住budget黎揀個你鍾意既就得
圓軚bmw or porsche果兩個都高質
pedal你預一萬可以買v3果隻
wheel base $400 pedal $360 wheel $300/$400
加埋運費差唔多一萬
你上佢官網慢慢揀,佢最大好處係百搭
鍾意邊個都可以裝落去
喂,唔該晒呀大哥!!
V3,我都諗住係得呢隻選擇,用開極力子PEDAL用唔返轉頭,wheel base方面dd其實我都1516,始終都係價錢問題,所以呢方面真係要好好比較邊隻適合,如果好似你話齋,F會出新嘢,咁就可以再睇睇,無論如何,都多謝你分析同教路🙏

屌你老母又delay fedex係咪戇鳩
有冇巴打份件卡咗係FEDEX到好耐都冇消息
終於入到庫
應該都趕唔切聖誕派
DAMPER 裝落throttle 係唔係要同枝彈弓 in parallel??
https://youtu.be/UFnPQJZ8Ub4
原來出麥記軚改版
改左d咩
改左個快拆同用左磁力shifter
成個都係膠黎
唔知賣幾銀
好膠下 雖然入門級賣USD200
不過佢個新rotary encoder有multi position switches
有冇用轉盤玩嘅巴打,覺得up 1.39後個軚盤好鬆,還是我setting有時題,明明1.38嘅時候個軚幾好feel
入門級+有扭扭制
要trade in番啲鐵做膠
都算平衡
打錯地方,sorry!
如果開個賽車game tg 交流谷大家點睇?
一直都想識D玩race sim嘅巴絲,一齊傾下賽車、技術交流下、甚至搞下定期比賽
tg好似有 post2有置頂同呢個post上少少都有

我個軚盤要29號先到
計埋順豐 要新年先有 諗緊轉唔轉自己拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞