賽車遊戲軚盤/硬件討論(3)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
如果轉做序列式
手感係咪一樣?
冇轉過,我有th8a。
我淨係用佢來做手剎
g923 賣出去值幾錢
全新
岩岩入手g29 想問有冇巴打知底鑼絲係咩size
自己集運 fanatec f1 elite set 5500左右+ 500-700 運費

比多800蚊 有upgrade 軑(v2 formula wheel)
記住us 唔好揀eu
想知到時ps5出gt嗰陣出新軚盤嘅機會大唔大?
依家用緊g27想upgrade 但係驚到時出新野
想問吓有冇人用緊playseat alcantara。。。諗緊買但係驚heel toe個陣中間條bar會頂住。

唔知仲有冇其他差唔多價錢嘅setup推介?(budget 大約3000-4000)
我用緊,你做踭趾絕對會頂住!

其實我覺得Next Level Racing F-GT幾好,好似幾穩
不過over HK$4000小小
T300 rs 同gt 除佐極力子 有冇大分別
過熱喎,仲買T300 ?

基本上一係最入門為平,一係買csl elite bundle
中間果堆真係唔好浪費金錢
想入 手 fanatec. https://fanatec.com/eu-en/racing-wheels-wheel-bases/racing-wheels/clubsport-racing-wheel-porsche-918-rsr-for-pc

上佢官網見到有優惠 ,係咪同BF 個陣一樣平 。
好後悔,錯過咗BF
新手想買 $3000左右
T300RS Racing Wheel GT Edition 算係最好同支援遊戲最多?
有冇ching 想收g29 shifter
買返嚟淨係用過一次
有冇新界西師兄有平平地g27或者颶風軚盤賣,齋玩歐卡2

想問下
邊到有得買Playseat Challenge波棍架
T150 pro算唔算入門?
見二手賣緊$1600
想試下配oculus quest玩steam賽車game
咁不如g29/加多少少t300
t300 我見冇極力子
黎緊準備考棍波貨車
想模擬下踏極力子
g29 我追post見 好似咩齒輪回饋, 塑膠腳踏
你地講到幾差咁喎
想要埋clutch就t300rs gt囉
我自己用緊g29 自問唔係咩高手又唔覺得真係咁差,咁嘅價錢咁嘅質素差唔多啦
同埋t150都係要買th8a,咁不如加多少少直接上t300rs gt玩皮帶
T300係咪有過熱問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞