賽車遊戲軚盤/硬件討論(3)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
抵啦 記住加loadcell 都買得唔差在
不過個陣BF好似仲平 不過沒有不過了
諗住正評點知禁左負
想問下各位巴打如果訂Fanatec送到香港郵費大概要幾多錢
訂過2次用bns
一次csl bundle set 大概6百幾
一次係f1軚環2百樓下
想問下買要集運定可以直接寄嚟香港
要集運 同埋要比fanatec本土運費
仲有大半年先black Friday
緊係早買早享受
想問Set裝六百幾運費係連埋本土定only集運
only集運
playseat challenge定fgt lite好用d?
平啦你試下望下香港堆代購 你就會shutupandpay
playseat 打開插線就用得
fgt 要開一輪先用得 開熟左大約5-10分鐘 視付套野大定細
如果我唔會摺埋長開住呢?
淨係計好無坐,軚盤角度高低個d
因為搵唔到邊度有得試坐
好坐一定係fgtlite 闊落好多 軑盤角度都一定係佢 咁多個位調
不過就會好煩 如果軑重開頭唔熟 最後有多個人幫手開

180 70kg表示playseat 有d窄 用g29 個款輕既軑就會好fit 因為實在太方便 打開插線3分鐘開波
100% FFB 咪clipping 得好緊要
我隻G27 75% gain 起AC有好多車啲ffb 都上到頂

幾好揸
不過無玩過任何open wheel/F1 嘅game
我見fgt lite好大張,大到巨人都坐唔晒咁
fgt lite有得較軚盤角度但challenge唔得?
唔識形容 challenge 勉強都可以叫有得調個角度
但fgtlite 會多個骹位 你可以調到痴埋身定係距離遠d
好難文字講 你上網睇一兩條unbox 參考下先
logitec出名耐用既,最多係用耐咗有齒輪聲
師兄們最近想入手套軚盤 T300rs 同 T500個軚盤
有冇人解答我兩款邊個好d 同佢地有咩分別
本身我有T300,宜家黃金/始創G923有灘位試,game係Project car 3 ,唔知feedback個setup問題定點,上博/冼呔既feedback係有,但渣喺上手係冇乜質感,感覺好空又好虛

總結係T300感覺係似日本車d電軚,但G923就從G25就冇突破,唯一係Logitech個brake漸進效果唔錯

如果有師兄入坑,不用考慮Logitech 了……
個堆門市試玩真係倒米 公道d講 唔會係咁差
雖然真係無進步
放心 唔會咁易壞 除非你揀d 兩歲up既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞