賽車遊戲軚盤/硬件討論(3)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
https://www.zenoxstore.com/collections/simulator-rig/products/plica-x-sim-rig
上面呢隻
不過我個覺得zenox 啲做工麻麻地 不過裝dd 係上面玩都叫做隱陣
https://www.openshop.com.hk/mb/product/10029.html
再唔係有呢隻
不過唔知有冇巴打用過講下感想
五分鐘左右
超抵,同我嗰set一樣,不過我冇地毯
想問下香港有冇門市可以試下次t300 ?
Capital有實物可以撚下,但無game玩
反而想知邊到有T150試...
你依家用緊咩
筆值幾多。
玩pc定ps4/5
T150狗也不屌
未買過呀 第一次買軑盤 會玩住ps5 先 有pc
第一次買就直接上T300
唔洗試,如果你筆直around$3000上落
係得佢揀。
其實用開手制
俾個咩軚盤你
感覺都會係奇奇怪怪
都除左大細力
都唔會分到啲乜
最緊要有FFB
我人生第一個貪平買軚盤G27
令到我懷疑到底係咪模擬賽車就係咁唔真實
直到換左T300發現真實翻些少。
回軚反應似一部真實既極度垃圾電軚既七人車,
但起碼似番架車
力量同反應都同真實仲有距離。但相比G27好好多
我都好想入坑玩直驅
曾經身邊都有人入坑玩車,可惜投入資金不足
基本上都係T150 同G29
相繼退坑。都係一個死因,話唔真實
始終係皮帶驅動。真係好假直頭玩具
第一個軚係好影響佢日後對模擬賽車既熱情
v2.5 已經夠我 太真實玩到手都斷
鬼唔知direct drive 油壓pedals最真咩,但都係睇budget架遮

真係對sim有熱情係應該覺得設備滿足唔到自己而一路upgarde落去,而唔係瀨啲equipment 唔真實
所以我咪問佢筆值around$3000上落
T300實冇買錯
點睇

幾肯定個支架頂唔住直驅

終於齊件!
有無短評
玩左成晚。絕對比藤原手剎$500手感好超多
用90%金屬做既tool。每一下都實實在在卡一聲
用就係好好用。
但係價錢都$2000中
其實性價比唔高。除非你對模擬賽車好有愛
否則求其一個手剎都夠你用
幾錢?
咩地墊
F GT lite 跟既地氈。
唔貴$300有交易好似係
我當時買張椅子$250加配
邊到買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞